• A-tým - preview

V neděli na východ Čech. Sigma bude hrát v Hradci Králové

  • 1. 9. 2023

Poslední zápas před reprezentační přestávkou odehrají fotbalisté Sigmy Olomouc v neděli 3. září. Od 20 hodin budou hrát v nové Malšovické aréně proti Hradci Králové.

Hanáci ve středu vybojovali postup do dalšího kola MOL Cupu. Na půdě třetiligového Třince zvítězili 4:1. V lize budou navazovat na domácí výhru 2:0 nad Libercem, která je posunula aktuálně dokonce na třetí místo tabulky.

Dalším soupeřem týmu trenéra Václava Jílka bude v neděli Hradec Králové. Zápas se bude hrát až ve 20 hodin kvůli slavnostnímu oficiálnímu otevření nového hradeckého stadionu. Na celý den je naplánován bohatý doprovodný program.

„Samozřejmě se dá očekávat ve večerním čase pěkná kulisa, vzhledem k nějakým oficialitám i zajímavá atmosféra. Hráči na obou stranách asi potvrdí, že se cítí lépe v prostředí, kde atmosféra je, i když je třeba na straně soupeře,“ řekl Jílek.

Východočeši již dva zápasy ve svém novém domově odehráli. Českobudějovické Dynamo porazili vysoko 5:1. Před čtrnácti dny zdolali 2:0 také Zlín. Bodovat dokázali také v Doosan Areně, kde s Plzní remizovali 1:1. Po šesti odehraných kolech se nachází v tabulce na 10. pozici.

„Hradec je kvalitní mužstvo, které dokázalo remizovat v Plzni a zvládnout dva domácí zápasy. Je tedy evidentní, že podpora domácího prostředí je tam silná a funguje. Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát, ale jednoduché to není nikdy,“ řekl Jílek.

Na výhru nad Hradcem čekají Hanáci od 3. března 2013, kdy ještě na starém stadionu v Hradci Králové zvítězili 2:0. Ofenzivní záložník Jan Navrátil vstřelil v tomto utkání dvě branky. Od té doby se v nejvyšší soutěži potkaly oba celky čtyřikrát. Oba zápasy na Andrově stadionu skončily remízou 2:2, z Mladé Boleslavi, kde měli Východočeši v posledních dvou sezónách azyl, odjeli Hanáci vždy s prázdnou.

Marodka Sigmy se pomalu vyprazdňuje. „Pavel Zifčák i Ola Dele už s námi byli v tomto týdnu v tréninku, stejně jako ostatní hráči. Vojta Křišťál a Tonda Růsek mají individuální rekondiční plán,“ uvedl Jílek k zdravotnímu stavu hráčů.

Utkání FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc, které se bude v Malšovické aréně hrát v neděli 3. září od 20 hodin, bude řídit Jan Petřík, jemuž budou asistovat Lucie Ratajová a Lukáš Matoušek. Čtvrtým sudím bude Petr Hocek. U videa bude Ondřej Berka s asistentem Martinem Leškou.

Soutěžte s Tipsportem

Na náš nedělní zápas v Hradci Králové si můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku na utkání naleznete na webových stránkách Tipsportu ZDE.

Zapojit se také můžete do soutěže o dvě VIP vstupenky na domácí zápas s Českými Budějovicemi, který se bude hrát v sobotu 16. září od 15 hodin. Stačí do komentáře pod příspěvky na našem Facebooku a Instagramu tipnout počet přesných přihrávek celého týmu při nedělním utkání v Hradci Králové. Ze správných odpovědí vybereme jednoho výherce na Facebooku a jednoho na Instagramu, kteří obdrží dvě VIP vstupenky.

Fans organizují výjezd. Společně do Hradce!

Naši fanoušci vypravují do Hradce Králové dva autobusy, které z parkoviště od Billy (Slovanský dům) vyrazí v neděli v 16:30. Sraz účastníků zájezdu je o půl hodiny dříve. Ještě pár míst zbývá. Hlásit se můžete na tomto odkazu.

Informace pro fanoušky

Pro naše příznivce bude v Malšovické aréně otevřen sektor Q, do kterého je přístup vchodem č. 6 (viz plánek ve fotogalerii). VSTUPENKY KUPUJTE ZDE!!!

Před samotným začátkem utkání budou lístky k dispozici také na pokladně u vchodu do sektoru. Pořadatelé upozorňují, že v den zápasu budou lístky na pokladně za vyšší cenu. Pokud tedy již nyní víte, že nás v Malšovické aréně podpoříte, doporučujeme, abyste si je zakoupili v předprodeji.

Své auto můžete zanechat buďto na Parkovišti Flošna, případně na parkovací travnaté ploše nedaleko arény. (viz mapka).

Pořadatelé očekávají vyšší návštěvnost. Z tohoto důvodu je třeba počítat s dopravními komplikacemi a omezeními v okolí hradeckého stadionu. Cestu do východočeské metropole tedy nenechávejte na poslední chvíli!

Další články