• Mládež

Šestnáctka v Líšni o gól vyhrála. Osmnáctka těsně prohrála

  • 17. 9. 2023

Los 7. kola Moravskoslezské ligy dorostu poslal mladé celky Sigmy Olomouc do brněnské Líšně. Zatímco šestnáctka brankami Horáka a Capky zvítězila těsně 2:1, tak starší tým gól nedal a po prohře 0:1 odjel z Brna bez bodu.

Sigma Olomouc U18 nastoupila v pozměněné sestavě, protože ve stejný den hrály i áčka U19 a U17, k tomu přibyl zraněný Györe a souhra hlavně vepředu byla znát. I tak si Sigma v Líšni vypracovala v první půli dvě dobré možnosti. Útočník Škoda nedosáhl těsně na centr ze strany, ke gólu chyběl kousek. Druhou šanci ke skórování pak promarnil Oříšek, když po průniku ze strany skončil jeho pokus stočit střelu na zadní tyč mimo branku.

Ve druhém poločase šli do vedení domácí. Ve 49. minutě vystoupil olomoucký stoper proti hře domácích, nebyl zajištěn a domácí dokázali otevřenou díru v obraně hostí využít a Suchomel rozhodl utkání. Olomouc mohla srovnat skóre. Odstrčil měl míč na osmi metrech v malém pokutovém území Líšně. Zvolil razantní střelu, kterou trefil brankáře domácích. Vyrovnat se tak Hanákům v Líšni už nepodařilo. V dalším kole hraje osmnáctka v Porubě.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

V této sestavě jsme hráli poprvé, hlavně v ofenzívě šlo vidět, že nám chybí součinnost v prostorech. Individuálně to taky nebylo úplně ideální, protože 3-4 dobré možnosti na skórování jsme měli, ale nedokázali jsme je dobře využít. Líšeň hrála soubojový fotbal, nakopávala to. Naše obrana to celkem zvládala, ale dvakrát nám utekli. Poprvé jsme to přežili, podruhé už z toho byla branka. Snažili jsme se s tím ve zbytku druhé půle něco udělat, prostřídali jsme, ale srovnat se nám nepodařilo.

SK Líšeň U19 – SK Sigma Olomouc U18 1:0 (0:0)
Rozhodčí: Tomanec– Dobiáš, Sperát. ŽK: Hochman – Řezníček, Ondřej, Foldyna. Diváků: 100.
Sigma: Koleček – Miler (81. Capka), Lorenc, Holec, Oříšek – Ondřej, Řezníček (81. Křiklava), Drábek – Odstrčil, Škoda (70. Foldyna), Foukal (56. Michalík). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Sigma Olomouc U16 odehrála na hřišti Líšně vítězný duel. V prvním poločase byla herně lepším týmem a zaslouženě se ve 20. minutě dostala do vedení. Gólovou akci vytvořil Maxim Horák, který dorážkou vlastní střely nadvakrát dostal míč do branky brněnského týmu. Olomouc měla další dvě obrovské šance na zvýšení vedení. Capka s Liďákem šli sami na brankáře domácích, šance nevyužili, stejně jako v závěru Pazdera, který trefil hlavou břevno.

Druhý poločas začal podobně jako minulý týden doma proti Třinci. Líšeň vletěla ze šatny do hry, přidala v soubojích a hned ve 46. minutě bylo vyrovnáno. Svěřenci Michala Kováře se ale dokázali otřepat, přidali na důrazu a v 57. minutě si Filipem Capkou vzali vedení zpět. Poté už si mladí Sigmáci vedení pohlídali a připsali si další tříbodové vítězství.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Věděli jsme, že nás čeká v Líšni těžký zápas. Domácí hrají jednoduše, soubojově, mají dobré standardky, tedy to, co nám úplně nesedí. V prvním poločase jsme souboje zvládali velmi dobře, šly nám kombinace a zaslouženě jsme vedli. Do druhé části jsem opět vstoupil vlažně, naštěstí jsme se brzy oklepali a zápas jsme si nenechali vzít. Máme radost ze tří bodů, rezervy tam byly, ale víme, na čem pracovat.

SK Líšeň U17 – SK Sigma Olomouc U16 1:2 (0:1)
Branky Sigmy: 20. Horák, 57. Capka.
Rozhodčí: Tomanec– Dobiáš, Sperát. ŽK: Suchomel, Jandl – Bartošic, Chytil, Lakomý. Diváků: 55.
Sigma: Křivánek – Chytil, Sandr, Bartošic (62 Pavlištík), Pazdera – Riedl (88. Kaštyl), Horák (75. Di Cuia), Skácel (62. Lakomý) – Liďák (88. Hilbert), Křiklava, Capka. Trenér: Michal Kovář.

(rh)


Další články