• A-tým - preview

Pokorný: Poslední zápas Zlína vnímáme, ale začneme od nuly

  • 27. 10. 2023

Hanáky v sobotu přivítají fotbalisty Zlína, kteří se před týdnem zapsali do historických tabulek FORTUNA:LIGY. V jejich utkání s Mladou Boleslaví padlo čtrnáct branek, Ševci však prohráli 5:9. Podobnou divočinu obránce Jakub Pokorný v sobotu na Andrově stadionu nečeká. „Začneme za stavu 0:0. Bude to úplně jiný zápas,“ řekl před utkáním.


V minulém kole v Pardubicích jsme na poslední chvíli vydřeli bod. Jaká byla v týdnu nálada?

Určitě lepší. Přece jenom, když uhrajete bod v poslední minutě, tak je to lepší, než když se prohraje. Pořád jsme na nějaké vlně, kterou bychom chtěli udržet a potvrdit místo, na kterém se aktuálně nacházíme.

Čeká nás Zlín, který v minulém kole prohrál 5:9. Asi jste tuto prohru vnímali a rozebírali v kabině i vy.

Stoprocentně. Na internetu bylo plno příspěvků. Řekl bych, že to neřešila jen celá republika, ale i celý svět pomalu. Každopádně v sobotu se začne za stavu 0:0. Bude to úplně jiný zápas. Zlín vyměnil trenéra, možná změní i styl hry. Nečeká nás vůbec nic lehkého.

Bude důležité soupeře nepodcenit. Jaký bude recept?

Věřím, že nikdo z nás nic nepodcení, protože to by bylo hodně špatné a vrátilo by se nám to. Recept? Musíme být trpěliví a poctiví odzadu. Od toho se můžeme odrážet tak, jako to děláme celou sezónu.

Věříš, že přijdou povzbudit i fanoušci?

Počasí v pátek nebylo ideální pro fanouška. Pro fotbal ano. Ale i tak věřím, že si co nejvíc fanoušků najde cestu na stadion a společně to zvládneme.


Další články