• Mládež

Devatenáctka začala remízou na Dukle. Sedmnáctka vyhrála o dvě branky

  • 2. 3. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc hráli první jarní kolo celostátní soutěže. Starší tým devatenáctky hrál se čtvrtou Duklou na umělce v Satalicích a díky gólu střídajícího Kryštofa Judase z 81. minuty získal bod za remízu 1:1. Sedmnáctka pod novým koučem Michalem Kovářem vyhrála na Dukle díkyma dvě trefám Patrika Přibylky a jedné Davida Remeše 3:1.

Devatenáctka hrála v Satalicích těžké utkání. V úvodu měla více ze hry domácí Dukla, která měla míč více na svých kopačkách. Ale první vylouženou šanci duelu měli hosté, které mohl ve velké šanci poslat do vedení útočník Adam Proniuk, ale bohužel netrefil. Ve zbytku poločasu opět tlačila spíše Dukla, branka však nepadla, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé části utkání se hra srovnala, Sigma měla více ze hry a po hodině mohla dvakrát ze standartek skórovat, ale zakončení Proniuka i kapitána Pavlíčka vyhlavičkovávala obrana Dukly z brankové čáry. Poté, co domáci přežili tyto možnosti Sigmy, sami skórovali, když se v 66. minutě utkání prosadil Adam Lopatář. Hanáci nesložili zbraně a bojovali dál o body. V 81. minutě se na hranici pokutového území uvolnil Kryštof Judas a potvrdil pozici nejlepšího střelce z přípravy, trefil k tyči a srovnal na 1:1. Sigma v závěru ještě chtěla zabojovat o všechny tři body, ale z tlaku už gól nevsítila a tak si veze z Prahy bod.


Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Bod z venku bereme, protože to je plusový bod, a byť jsme chtěli všechny tři body před zápasem, tak po průběhu střetnutí jeden určitě bereme. Vzhledem k vývoji zápasu je výsledek spravedlivý. V první půli byli domácí lepší, my jsme taky měli dobrou příležitost, ale poločas skončil bez branek. Ve druhé části v době, kdy jsme mohli dvakrát skórovat, jsme na druhé straně inkasovali. Jsem rád, že to tým nezabalil, hnal se za vyrovnáním i za vítězstvím v závěru. Bod je trochu zklamání, ale remíza byla spravedlivá, do jara jsme vstoupili bodově, musíme na to navázat v dalších zápasech výkony a hlavně výsledky. Bude to bitva, my musíme začít sbírat body. Jsem rád, že se trefil Kryštof Judas, který potvrdil svoji formu z přípravy, kdy byl nejlepším střelcem týmu, dobře pracuje a pomohl týmu. Mančaft chci určitě pochválit za to, jak zápas odmakal a odpracoval.“


FK Dukla Praha U19 - SK Sigma Olomouc U19 1:1 (0:0)

Branka Sigmy: 81. Judas.

Rozhodčí: Hrabovský – Maiello, Jakl. ŽK: Váňa, Kožený, Pančev – Macharáček, Pavlíček. Diváků: 100.

Sestava Sigmy: Král – Siegl, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Jalovičor, Zahradníček (72. Judas), Nguyen – Stryk (65. Huňa), Proniuk (84. Györe), A. Uriča. Trenér: Jan Krajčovič.


Sedmnáctka byla po podzimu čtvrtá a domácí Dukla na devátém místě. Olomoucký tým hrál poprvé pod vedením Michala Kováře, který nahradil Iva Gregovského, jenž se přesunul k áčku. Zápas se hrál na umělce menších rozměrů, proto byl hodně soubojový. V prvním poločase se hrály spíše nakopávané míče za obranu, kombinací docházelo ke ztrátám míčů, proto oba týmy neriskovaly a hrály jednodušší fotbal. Sigmě vyšel jeden dlouhý míč, když ve 20. minutě prodloužil balón Marek Křiklava na Patrika Přibylku a ten prostřelil domácího gólmana. Dukla podobně přehrála jednou obranu Sigmy, ale tu zachránil brankář Hanáků Roman Čtvrtlík.

Druhý poločas domácí Dukla tlačila a hnala se za vyrovnáním. Tlak domácích vyústil v 75. minutě ke zmatkům v pokutovém území Olomouce, obrana musela faulovat a pokutový kop proměnil Nedbal. Odpověď hostů byla však okamžitá. Opět došlo na spolupráci dvojice Křiklava-Přibylka a druhý jmenovaný tentokrát z úhlu prostřelil mezi nohama brankáře Dukly Praha. Duklou gól po srovnání na chvíli otřásl, ale ještě se zmohla na závěrečný tlak. Ten Sigma přestála a v závěru z brejku potvrdil vítězství David Remeš.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Byl to velmi náročný zápas, pokud jde o souboje. Umělka, na které se hrálo, byla spíše menší a užší, takže tam bylo hodně nakopávání a soubojů. Kdo kombinoval, přišel o míč. Cením si toho, že i když byl soupeř silovější, chodili jsme do toho na sto procent a bojovali jsme celý zápas. Nakonec jsme se dokázali prosadit kvalitou a máme tři body, ale zápas to určitě nebyl lehký, Dukla bojovala celý zápas a pro nás to jsou velmi cenné tři body.“


FK Dukla Praha U17- SK Sigma Olomouc U17 1:3 (0:1)

Branky Sigmy: 20. a 76. Přibylka, 93. Remeš.

Rozhodčí: Maiello – Hrabovský, Jakl. ŽK: Čtvrtlík, Riedl (oba Olomouc). Diváků: 60.

Sestava Sigma: Čtvrtlík – Pávek, Beran, Bartošic – Skopal, Příkazský, Riedl (80. Rozehnal), Sikora (67. Glos) – Přibylka (90. Činčara), Křiklava, Capka (80. Remeš). Trenér: Michal Kovář.

Další články