• Mládež

Devatenáctka prohrála s Mladou Boleslaví. Vysoká výhra sedmnáctky

  • 10. 3. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc hráli na jaře první domácí duely, týmy U19 a U17 hostily Mladou Boleslav. Starší vedli v poločase 1:0, ve druhém ale soupeř skóre otočil a odvezl si s Hané všechny body. Sedmnáctka svého soupeře zdolala jasně 4:1, dvě branky dal Filip Capka.

V utkání starších dorostenců se od úvodu hrál urputný fotbal, kombinaci ztěžoval silný vítr, bojovelo se o každý metr hřiště. Po půlhodině hry se podařilo jít Hanákům do vedení, když se po rozehraném rohovém kopu dostal míč do skrumáže před hostující branku, kde si jej v následném zmatku srazil do sítě obránce Boleslavi Kharschilava. Hosté měli také šance na srovnání, ale domácí gólman Král držel po poločasu nulu a Sigma vedení 1:0.

Ve druhé části utkání se k první možnosti srovnání dostali hosté ve 49. minutě, když přímý kop z 20 metrů proletěl vedle tyčky olomoucké branky. Domácí pak měli tři dobré akce, kdy míč vždy proletěl malým vápnem Boleslavi, ale vždy chyběl krok. Pak Sigma poctivě bránila výsledek, až přišla 60. minuta, když míč za obranu Sigmy hlídal tělem kapitán Pavlíček, ale hostující Buryán se dostal na míč, obešel Krále a srovnal na 1:1. Se Sigmou branka zatřásla, protože o sedm minut chyboval v rozehrávce Král, Bolka trefila z šance tyč, míč se vrátil zpět do hry a hostující Kolář jej uklidil za brankovou čáru. O tři minuty později mohla Sigma srovnat. Po rohovém kopu zůstal na zadní tyči volný Kubát, ale míč mezi tyče netrefil. Trenéři Sigmy pak poslali na závěru další ofenzivní hráče, ale ani Judas, ani Škoda už nedostali míč k zakončení, hosté si vítězství pohlídali.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

V první půli se hrál soubojový fotbal, šancí moc nebylo, byl to spíše boj. Nebylo to moc pro diváky, hru ovlivnil i velký vítr, který kombinačnímu fotbalu moc nepřál. Ve druhé půli jsme do 60. minuty poctivě bránili, pak však přišly dvě chyby a dvakrát jsme inkasovali. Zkusili jsme přeskupit řady, prostřídat, ale v závěru to už byla spíše křeč, hra už neměla kvalitu. Je to pro nás velké zklamání, chtěli jsme doma zvítězit obzvlášť proti sousedovi z tabulky. Je to bolavá porážka, musíme jít dál.“


SK Sigma Olomouc U19 – FK Mladá Boleslav U19 1:2 (1:0)

Branky: 32. Kharchilava (vl.) – 51. Buryán, 68. Kolář.

Rozhodčí:.Pospíšil – Dudek, Kovařík. ŽK: Kubát - Buryán. Diváků: 100.

Sigma: Král – Siegl, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Jalovičor (81. Škoda), Zahradníček (81. Vaculík), Nguyen – Stryk (64. Huňa), Proniuk, Györe (68. Judas). Trenér: Jan Krajčovič.


Sedmnáctka chtěla potvrdit výhru na Dukle a od začátku se snažila přehrát obranu Boleslavi. Ta však působila kompaktně, a naopak v útoku chtěla překvapit obranu Sigmy dlouhými míči. Hanáci se snažili změnit tempo hry napadáním na soupeřově polovině, což se začalo dařit po čtvrthodině hry. Po půlhodině hry, když se po rohovém kopu dostal v šestnáctce k míči Vít Skopal a po faulu na něj proměnil penaltu Victor Kenneth Riedl. Gól domácí uklidnil, do poločasu drželi míč na kopačkách a do kabin šli s vedením 1:0.

Druhý poločas začal podobně, jak první skončil a to penaltou pro Sigmu. Po faulu na Přibylku ji kopal kapitán Pávek, ale nedal. Domácí to nerozhodilo, hráli dál svoji hru a v 53. minutě přišla druhá branka. Marek Křiklava přiťuknul míč Filipu Capkovi a ten ranou z velkého vápna zvýšil na 2:0. Stejný hráč si pak o sedm minut později navedl míč na střelu a opět mířil přesně 3:0. Soupeř už nehrozil směrem dopředu a přišla čtvrtá pojistka, trefil se Marek Křiklava po akci Patrika Přibylky. Hosté snížili až v 89. minutě, když využili jedné z mála chyb olomoucké obrany, po brejku musel faulovat brankář Čtvrtlík a soupeř penaltu proměnil.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Podařilo se nám navázat výsledkově na výhru na Dukle. Běžecky to bylo z naší strany dobré, soupeř hrál tvrdě, čemuž jsme se ale dokázali vyrovnat. Podařilo se nám dát pěkné branky, naše velmi dobrá efektivita dnes rozhodla. Tři kluci, co hrají nahoře se dobře postarali o ofenzívu a góly, takže z toho pohledu spokojenost s jejich prací. V defenzívě to bylo až na tu chybu v závěru také velmi dobré.“


SK Sigma Olomouc U17 – FK Mladá Boleslav U17 4:1 (1:0)

Branky: 53. a 60. Capka, 35. Riedl z pen., 70, Křiklava – 90. Rössler z pen.

Rozhodčí: Dudek – Pospíšil, Kovařík. ŽK: Pávek, Capka. Diváků: 85.

Sigma: Čtvrtlík – Pávek (81. Remeš), Beran, Bartošic – Skopal, Příkazský, Riedl (74. Luběna), Sikora – Přibylka (74. Synevych), Křiklava (86. Rozehnal), Capka (81. Činčara). Trenér: Michal Kovář.

Další články