• Mládež

Osmnáctka i šestnáctka porazily Znojmo

  • 5. 5. 2024

Týmy Sigma Olomouc U18 a U16 hrály svoje duely 24. kola moravskoslezské dorostenecké ligy ve Znojmě v sobotu. Osmnáctka hrála vyrovnaný duel. Po poločase 1:1 rozhodl pět minut před koncem střídající Sebastian Hottek. Šestnáctka rychle prohrávala, ale ještě v první půli otočila na konečných 3:1.

Osmnáctka hrála ve Znojmě velmi náročný a vyrovnaný duel. Domácí celek byl fyzicky velmi vyspělý a tuto výhodu chtěl soubojovou hrou využít proti Sigmě. Hanáci se ale v soubojích soupeři vyrovnali a po jedenácti minutách šli do vedení po rychlé akci, centru a zakončení kapitána Filipa Oříška. Ve 40. minutě došlo k chybě v komunikaci hráčů Sigmy, přišel zbytečný rohový kop a srovnání Znojma Koukalem na poločasových 1:1.

Do druhé půle se Sigma snažila hrát maximálně po zemi, aby eliminovala výškovou převahu domácího Znojma. Sigma hrála přes křídla a jasně přehrávala soupeře. Do vedení mohla jít po samostatné akci Oříška, který ale nedotáhl kličku brankáři. Rozhodla nakonec akce z 85. minuty. Tu započal už rozehrávkou brankář Daniel Koleček, přes kombinaci se míč dostal na křídlo na Oříška, ten jej poslal na střídajícího Tomáše Luběnu, který obešel protihráče a našel skórujícího Sebastiana Hottka. Sigma tak zaslouženě zvítězila 2:1.
V dalším kole hraje Sigma U18 doma ve šlágru kola v neděli 12. května od 10:30 s Opavou.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Byl to oboustranně výborný zápas. Znojmo na tom bylo výborně fyzicky, mělo v sestavě několik vysokých kluků, ale my jsme se jim v soubojích dokázali vyrovnat. Udeřili jsme z rychlé akce, kterou trénujeme. Pak jsme bohužel po špatné domluvě týmu inkasovali do kabiny. V půlce jsme si k tomu něco řekli, do druhé části hry jsme chtěli hrát vše po zemi, abychom je nenechali sbírat míče ze vzduchu. Hráli jsme rychle, do křídel, měli jsme hodně centrů, šancí a klukům jsme pořád kladli na srdce, aby věřili v gól, že ho dáme třeba v 90. minutě. A povedlo se to po nádherné akci o pět minut dřív. Ale naprosto zasloužená výhra, střídající kluci nám hodně pomohli, i mladší kluci, kteří s námi dnes byli. Nechali na hřišti všechno, hráli dnes všichni výborně.“

1. SC Znojmo FK U19 - SK Sigma Olomouc U18 1:2 (1:1)

Branky: 40. Koukal – 11. Oříšek, 85. Hottek.

Rozhodčí: Švehla – Šíma, Koudela. ŽK: Rolník, Čížek - Petráš. Diváků: 70.

Sigma: Koleček – Petráš, Ondřej, Holec, Bartošic (90.+3 Sandr) – Oříšek, Vaculík, Činčara, Drábek,– Škoda (78. Hottek), Foldyna (64. Luběna). Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka nezačala ve Znojmě vůbec dobře, když po chybě v defenzivě prohrávala od 4. minuty 0:1. Pak ale svěřenci Tomáše Vasiljeva a Ondřeje Kušníra dobře zareagovali na vývoj utkání, neustálými náběhy si otevírali prostory znojemské obrany a přišly odměny. V 17. minutě rozehráli rohový kop Radim Kaštyl s Jiřím Pšenicou a Tomáš Sandr vyrovnal na 1:1. Po půlhodině hry přišla další standardka Sigmy, na centr z rohu si nejlépe vyskočil Michael Vyroubal a Olomouc vedla. V závěru půle pak předvedli Hanáci pohlednou akci, při které v závěru předložil Tomáš Hilbert zakončujícímu Jiřímu Pšenicovi a do kabin se šlo s dvoubrankovým náskokem.

Do druhé půle vstoupila Sigma s vedením 3:1, ale nenavázala na kvalitní hru v první půli a bylo to Znojmo, kdo se snažil o snížení. Sigmě jednou pomohlo břevno a podruhé výborný zákrok Tomáše Křivánka. Díky tomu udrželi hostí náskok i vítězství a odjeli ze Znojma se třemi body. V dalším kole hraje v tabulce aktuálně třetí šestnáctka utkání 25. kola proti lídrovi tabulky Opavě v neděli 12. května od 12:45 v Řepčíně.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

V prvním poločase jsme sice rychle prohrávali, ale reakce kluků byla velmi dobrá. Obranu soupeře jsme dokázali náběhy otevírat, vytvářeli jsme si standardky a otočili z nich skóre. Do poločasu jsme přidali ještě pěkný gól na 3:1, což bylo velmi důležité. Druhá půle byla z naší strany slabší, nevím, zda to bylo únavou z cesty, uspokojením z vedení, pěkným počasím nebo kombinací všeho, ale už jsme nehráli jako v první půli. Dobré bylo, že jsme neinkasovali, tam nás podržel brankář Křivánek. Po zápase jsme si s kluky řekli, že výkon z druhé půle by určitě příští týden na vedoucí Opavu určitě nestačil, tam musíme ještě něco přidat k výkonu z prvního poločasu ve Znojmě.“

1. SC Znojmo SK U17 - SK Sigma Olomouc U16 1:3 (1:3)

Branky: 4. Daniel – 17. Sandr, 30. Vyroubal, 45. Pšenica.

Rozhodčí: Šíma – Švehla, Koudela. ŽK: bez karet. Diváků: 56.

Sigma: Křivánek – Sandr, Pavlištík, Vyroubal, Liďák – Skácel, Pšenica (62. Luběna), Kaštyl – Horák (74. Pazdera), Hilbert (81. Grepl), Di Cuia (62. Vaněk). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články