• A-tým

Matys před Hradcem: Soupeř nám zbytečně odskočil. Musíme se vyvarovat chyb

  • 10. 5. 2024

Hanáky čeká v neděli od 15 hodin pořádná šichta. V odvetě proti Hradci Králové budou na Andrově stadionu dohánět dvoubrankové manko z úvodního zápasu. „Hlavně se musíme vyhnout zbytečných chyb,“ řekl před odvetou semifinálového klání skupiny o Evropu František Matys.

V posledních zápasech jsi se usadil v základní sestavě. Jak se cítíš?

Jsem rád za tuhle příležitost, kdy mohu po boku kluků jako Poky, Vrašťa a Beny sbírat zkušenosti v lize. Škoda, že se nám výsledkově nedaří, za šanci, kterou jsem ale dostal, jsem rád.

Poslední zápas v Hradci Králové jsme prohráli 1:3. Jak jste si ho vyhodnotili?

Je to pro nás nepříznivý výsledek. Vedli jsme 1:0, což bylo dobré, ale pak jsme dostali ze standardky na 1:1. Poté padly dva slepené góly, kterých je velká škoda. Série je na dva zápasy a Hradec nám zbytečně odskočil na rozdíl dvou branek. Na videu jsme si zápas vyhodnotili, víme, co teď udělat lépe.“

Co podle tebe budeme muset udělat, abychom dvojzápas otočili?

Budeme se snažit, abychom to zvrátili na naši stranu a postoupili do dalšího kola play-off. Musíme se hlavně vyhnout zbytečných chyb a dohrávat situace v obou vápnech. V našem musíme lépe bránit, ve vápně soupeře musíme akce dohrávat do gólového zakončení. Musíme vstřelit o tři góly více, než Hradec Králové.“

Co Hradec ukázal v prvním utkání? Na co si musíme dávat největší pozor?

Silnou zbraní Hradce Králové je útočník Vašulín, který je silný na míči, často ho dává pod sebe. Na to si budeme muset dát pozor.

Další články