• Ostatní

Shrnutí sezony béčka. Langer kraloval statistikám týmu

  • 8. 6. 2022

B-tým Sigmy Olomouc má za sebou mimořádně úspěšnou sezonu. Po následující dva víkendy se sice na moravských a slezských trávnících budou dohrávat zbylé zápasy, Hanáci ale již mají všechny za sebou a o celkové prvenství je nemůže od vítězného utkání s Rosicemi na konci května již nikdo připravit.

Postupovou sezonu zakončilo béčko s 80 body, což je historicky nejvyšší počet, jakého kdy vítěz MSFL dosáhl. Potřebovalo pro to nastřádat 22 výher a 5 remíz. Jen ve dvou utkáních béčko prohrálo.

Nejvyššího vítězství tým dosáhl v 6. kole, kdy na dvojce Androva stadionu porazil Frýdek-Místek vysoko 7:0. Sedm branek pak vstřelil ještě jednou. Stalo se tak ve 29. kole při výhře 7:1 na hřišti Vrchoviny.

Jediné dvě prohry zaznamenalo béčko v Rosicích (0:1) a Ostravě (1:3). Porážka s Baníkem B se odehrála v prvním jarním kole. Od té doby výběr trenéra Chromého nenalezl přemožitele, pouze v domácím utkání 22. kola remizoval 0:0 s Hlučínem. Jinak bral ve všech jarních kolech tři body. Ročník tak zakončil sérií patnácti zápasů bez porážky, přičemž v posledních jedenácti utkáních se radoval z výhry.

Sigma Olomouc B zvítězila v Moravskoslezské fotbalové lize již počtvrté, díky čemuž se stala týmem s největším počtem prvenství v této soutěži.

Výrazným tahounem týmu byl Štěpán Langer, autor celkem šestnácti branek, který se tak zařadil mezi nejlepší střelce soutěže. O šest gólů méně zaznamenali Jáchym Šíp a Jan Fiala. Celkem se Hanákům podařilo vstřelit 86 gólů a o pozici nejofenzivnějšího týmu je již ve zbývajících utkáních zřejmě nikdo nepřipraví.

Mezi třemi tyčemi dostal nejvíce prostoru Tadeáš Stoppen. Odchytal celkem devatenáct utkání a hned desetkrát udržel čisté konto. Sigma obdržela ve 32 utkáních pouze 24 gólů a pyšní se rovněž vizitkou nejlepší defenzivy soutěže.

Trenér Augustin Chromý ve 32 utkáních využil služeb celkem 49 hráčů. Nejvíce zápasů odehráli Štěpán Langer, Jan David a Michal Galus, kteří nastoupili do třiceti utkání. Štěpán Langer kraluje i statistice počtu odehraných minut – 2510. Za ním skončili Jan David (2373) a Filip Slavíček (2214).

Nejmladšími hráči, které trenér Chromý do zápasů nasadil, byli sedmnáctiletí Jan Koutný a Tomáš Cubo. Nejstarším hráčem Sigmy byl naopak osmatřicetiletý Roman Hubník, který béčku vypomohl ve třech utkáních.

Nelepší střelci
Štěpán Langer – 16 gólů
Jan Fiala – 10 gólů
Jáchym Šíp – 10 gólů
Michal Galus – 7 gólů
Jakub Matoušek – 7 gólů
Pavel Zifčák – 7 gólů

 

Nejvíce minut
Štěpán Langer - 2510
Jan David – 2373
Filip Slavíček – 2214
Michal Galus – 1888
Tadeáš Stoppen – 1700

 

Nejvíce odehraných zápasů
Štěpán Langer – 30
Jan David – 30
Michal Galus – 30
Filip Slavíček – 29
Daniel Grečmal – 28

 

Nejvíce žlutých karet
Štěpán Langer – 8
Daniel Grygar – 7
Filip Slavíček – 6
Michal Galus – 6
Ricardo Piňa – 4

Další články