• Ostatní

Sigma vstupuje do nového ročníku e:Ligy

  • 7. 12. 2023

Ve druhé polovině prosince odstartuje nový, v pořadí už pátý ročník e:Ligy. I tentokrát s účastní esportového týmu Sigmy, který posílil o dvě nové tváře.

Nadcházejícího ročníku se zúčastní osmnáct týmů. Kromě všech prvoligových klubů vyšlou do boje své týmy také Dukla Praha a Brno.

„V minulém ročníku jsme postoupili do play off. Myslím, že minimálně tohle by mělo být naším cílem i pro příští sezónu,“ řekl Johnny Táborák, jeden z členů esportového týmu Sigmy.

Kromě něj budou modré barvy hájit Lengi, xMišák a také stoper prvoligového áčka Vít Beneš, který bude nastupovat pod přezdívkou Beny.

Jsem rád, že mi Sigma umožnila vyzkoušet si profesionální soutěž na poli esportu. Při vzniku esportového týmu jsem se stal zpočátku jeho patronem, nyní jsem i hráč. Bude to pro mě zajímavá zkušenost, na kterou se velmi těším. Budu porovnávat vlastní síly s profesionály. Tuhle scénu se snažím sledovat, jak jen to jde. Od profesionálů se snažím přes streamy něco okoukat. Věřím, že se nám bude v tomhle ročníku e:Ligy dařit, a že uhrajeme krásné místo, s nimž budeme spokojeni,“ řekl před startem e:Ligy Vít Beneš.

Jakým formátem se e:Liga bude hrát? Kluby se mezi sebou utkají v ligové části, která se odehraje obdobně jako FORTUNA:LIGA. Každý tým se s každým týmem utká v jednom vzájemném zápase. Dohromady se odehraje 17 ligových kol. Vybrané zápasy ze všech kol bude možné sledovat na oficiálním twitch kanále e:LIGY. Na základě umístění v tabulce se po všech odehraných kolech určí nasazení nejlepších dvanácti týmů do finálového play-off.

Další články