• A-tým - preview

Sigma míří na sever Čech. V neděli hraje v Teplicích

  • 8. 12. 2023

Poslední výjezd tohoto roku je tady! Sigma se o nadcházejícím víkendu vydá do Teplic, kde bude hrát v neděli 10. prosince. Na Stínadlech začne zápas proti Sklářům v 15 hodin.

Už pouze dva zápasy sehrají Hanáci do konce tohoto kalendářního roku. „Víme, že podzimní část se chýlí ke konci, my ale chceme veškerou sílu a motivaci poslat do posledních dvou zápasů. Chceme se určitě dostat přes třicet bodů a vytvořit si dobrou pozici do jara. Na to se snažíme nastavit hlavy hráčů a chceme udělat maximum,“ řekl před utkáním Milan Kerbr, asistent trenéra Jílka a vedoucí týmu.

Soupeřem Sigmy budou v neděli Teplice.Skláři mají tento týden nabitý. Ve středu totiž dohrávali odložený zápas s Jabloncem. Původně se mělo utkání hrát minulou sobotu, bylo však, jako dalších pět zápasů FORTUNA:LIGY, kvůli sněhové kalamitě odloženo. V severočeském derby prohráli po pětigólové přestřelce 2:3.

Doufáme, že tam bude dobrý terén a že to bude více o fotbale než naposledy u nás se Slováckem nebo v Karviné,“ přeje si před nedělí Kerbr.

S Teplicemi se Sigma v této sezóně už střetla. V srpnu je na Andrově stadionu porazila 2:1, když ji nejprve poslal do vedení Jan Vodháněl. Na tento gól Skláři zareagovali vyrovnávacím gólem Krsmanoviče. O chvíli později ale díky teči teplického Chaloupka dostala Sigma opět do vedení, které už neztratila.

Nejlepším střelcem týmu Zdenka Frťaly je Filip Havelka, který v probíhajícím ročníku zaznamenal tři přesné zásahy. Jednou z největších opor mužstva je nestárnoucí Tomáš Grigar. Čtyřicetiletý veterán odchytal všechny zápasy v aktuální sezóně F:L. Šestkrát se mu podařilo udržet čisté konto. I díky němu mají Skláři jednu z nejlepších obran v lize. V sedmnácti kolech inkasovali osmnáct gólů.

Jsou tam kvalitní hráči. Havelka, kterého si pamatuju ještě z Liberce, dával teď naposledy dva góly. Delší dobu potvrzuje kvalitu Gning, to samé Jásir. V ofenzivě jsou hodně nepříjemní. Musíme si na ně dát pozor. Celkově mají Teplice dobře poskládaný tým a trochu bych řekl, že je překvapení, že v tabulce jsou tam, kde jsou. Podle toho, jak hrají, mohly by pomýšlet i výš, “ soudí Kerbr.

Sigmě bude Na Stínadlech chybět Martin Pospíšil, který proti Slovácku obdržel čtvrtou žlutou kartu v sezóně a bude si tak odpykávat jednozápasový trest. Vyloučen je také start Jana Navrátila, který se zranil při rozcvičce před utkáním se Slováckem. K dispozici nebudou ani Antonín Růsek a Denis Kramář.

Bude nám chybět Honza Navrátil, uvidíme jak další hráči. Naplno už trénuje Kuba Pokorný, stejně tak se fyzioterapeuti snaží dát dohromady Honzu Vodháněla,“ uvedl k zdravotnímu stavu některých hráčů Kerbr.

Zápas Teplic a Sigmy bude řídit Marek Radina. Asistovat mu budou Jiří Kříž a Jiří Pečenka. Čtvrtým arbitrem bude Adam Trska. K videu zasedne Dalibor Černý s asistentem Lukášem Machačem.

Další články