• A-tým

OFICIÁLNĚ: Singhateh bude na rok hostovat v Sigmě

  • 23. 1. 2024

Dvacetiletý gambijský útočník Ebrima Singhateh bude hrát v celém roce 2024 za Sigmu. Hanácký klub definitivně dotáhl administrativní záležitosti a získal jej na roční hostování.

Dvacetiletý fotbalista na podzim hostoval ze Slavie ve Vlašimi a nastřílel v jejím dresu ve F:NL osm branek. S týmem trenéra Václava Jílka je takřka od začátku přípravy. Absolvoval už soustředění na Maltě a v prvním utkání po návratu proti Prostějovu se poprvé gólově prosadil.

„Gól pomůže hlavně jemu. My trenéři se díváme hlavně na to, jak plní úkoly, které po něm chceme,“ uvedl kouč Jílek.

„Pro útočníka a jeho sebevědomí jsou samozřejmě góly nebo asistence důležité. S trenérem jsme se o tom bavili, že bych je přinést. Ale to nejdůležitější vždycky je, abych pomohl svému týmu,“ doplnil Ebrima Singhateh, kterému se zvykáním na nové prostředí pomáhají i další Afričané Ola Dele a Moses Amasi.

„Jsou jako mí bratři. Ale od chvíle, co jsem přišel, se tady cítím výborně. Všichni jsou pozitivní. Trenér, všichni zaměstnanci i hráči. Cítím se tady jako doma,“ prohlásil mladý fotbalista, jenž si před Slavií vyzkoušel také angažmá v estonském Paide.

„Myslím, že jeho aklimatizace probíhá dobře. Je pracovitý. Vnímá naše představy. Zároveň je usměvavý a komunikuje, takže dobře zapadá do kabiny,“ doplnil trenér Jílek.


Další články