• A-tým - preview

Sigma ve středu uzavře Tipsport ligu proti Kroměříži

  • 23. 1. 2024

​Poslední zápas v Česku před odletem na soustředění do Turecka sehraje Sigma ve středu dopoledne v prostějovském areálu v Olympijské ulici. Soupeřem svěřenců trenéra Jílka bude od 10.15v rámci Tipsport ligy druholigová Kroměříž. Utkání vysílá TV Tipsport a také program ČT Sport.

Zápasem s Kroměříží zakončí Sigma svoji letošní účast v zimní Tipsport lize, přičemž skupinou C prochází zatím bez ztráty bodu. V úvodním utkání B-tým, který do zápasu nastoupil kvůli účasti áčka na Tipsport Malta Cupu, porazil Opavu 2:0. V sobotu pak A-tým zdolal v pětigólové přestřelce Prostějov 3:2.

Kroměříž zatím prohrála v Tipsport lize s Prostějovem i Opavou shodně 0:2. Sigma už má jistou výhru ve skupině a může vyhrát i celou ligu. Vítězem bude vyhlášen tým s nejlepší bilancí ze všech skupin, k čemuž mají Hanáci slušně nakročeno.

Výsledek však ani tentokrát není pro trenéra Jílka a jeho realizační tým tím hlavním. „Až do konce týdne pokračujeme v kondičním bloku. Kluci vstřebávají náročné tréninky. Ladění herních věcí přijde až příští týden na soustředění v Turecku,“ řekl asistent Jiří Saňák.

Trenérský štáb opět plánuje dát prostor většímu počtu hráčů. „Nebudou už to kompletní dvě jedenáctky, ale zahraje si hodně kluků. Ostatní budou mít svůj program a budou trénovat,“ prozradil Saňák.

Chybět bude jistě obránce Jiří Sláma, který si z posledního utkání s Prostějovem odnesl drobné zranění.

Další hanácký souboj má výkop naplánován na 10:15. Přímý přenos ze zápasu bude k vidění na streamu TV Tipsport, vysílat bude utkání také televizní program ČT sport.

U našeho generálního partnera Tipsportu si na utkání můžete také vsadit.

Další články