• A-tým - ohlas

Jílek po Kroměříži: Jsem nespokojen s výkonem i výsledkem

  • 24. 1. 2024

Sigma v zimní přípravě poprvé padla. Ve posledním utkání Tipsport ligy nestačili svěřenci trenéra Jílka na Kroměříž, jíž podlehli 0:2. „Jsem nespokojený s výkonem i výsledkem, neměli jsme potřebnou kvalitu. Takto neporazíme žádného soupeře,“ řekl po utkání.

Zápas proti Kroměříži nám nevyšel, jak se vám hodnotí?

Jsem nespokojený s výkonem i konečným výsledkem. Myslím, že jsme nebyli běžecky silní, kvalitní ve finální a předfinální fázi, hráli jsme pomalu. Soupeř se díky dvěma standardkám dostal jednoduše do dvoubrankového vedení a poté to zavřel. Pro nás to bylo složité na menším hřišti. Neměli jsme potřebnou kvalitu a těžko jsme se do toho dostávali. Takto neporazíme žádného soupeře.

Několik hráčů s vámi do Prostějova neodcestovalo. Byl to záměr?

Jednoznačně. Chtěli jsme vidět některé hráče ve větším časovém úseku. Na některých hráčích se podepisuje to, že se hraje na umělce, takže jsme je chtěli pošetřit směrem k dalšímu bloku, který už bude herní. Drobné zdravotní problémy byly u Jirky Slámy a Víti Beneše, jinak to ale byly taktické věci.

V Česku dokončíte kondiční blok, v Turecku budete ladit herní formu?

Ano. Teď jsme ve třetím týdnu přípravy, od příštího už bude zbývat čtrnáct dnů do začátku ligy. Je potřeba, abychom se připravili a byli schopni sehrát daleko lepší a kvalitnější utkání, než bylo to dnešní.

Dnes bylo i špatné počasí, pršelo. Jedním z pozitiv dnešního zápasu asi je, že se vám nikdo nezranil.

To je asi trochu polehčující okolnost. Je to pro nás základní věc, abychom byli zdravotně v pořádku. Malý problém měl Kuba Elbel, proto jsme ho stahovali ze hry, jinak jsou všichni ostatní v pohodě, navzdory tomu, že dnes byl náročnější terén. Zdravotně sice jsme v pořádku, herně to ovšem bylo špatné.

Jaký bude program týmu v Turecku?

Je to týden herního soustředění, není to úplně dlouhé. Máme do toho vsunuty dva zápasy s kvalitními soupeři. Tolik času na trénování v týdenním bloku není. Vše budeme směřovat k taktickým věcem a konkrétním nácvikovým situacím.

Budete teď kádr zužovat?

V tuhle chvíli se bavíme o tom, že s námi v rámci rekonvalescence odcestuje do Turecka i Honza Navrátil. Pojedeme tam v počtu dvaadvaceti hráčů a tří gólmanů, tedy o dva hráče méně, než jsme měli na Maltě.

Jaký je stav Jana Navrátila?

V tuhle chvíli je v individuálním režimu, chtěli bychom ho ale mít více pod dohledem a dávkovat mu zátěž současně s týmem. Proto chceme, aby jel s námi.


Další články