• Ženy

Ženy si v přípravě poradily s Uherským Brodem. Zvítězily 7:0

  • 12. 2. 2024

Třetí přípravný zápas sehrály v neděli hráčky Sigmy Olomouc, jejichž soupeřkami byly tentokrát hráčky Uherského Brodu. Hanačky zvítězily vysoko 7:0.

Áčko žen hrálo v neděli na hřišti třetiligového Uherského Brodu. Od začátku Hanačky diktovaly tempo hry a zvítězily vysoko 7:0. Třikrát se trefila Natalie Veselá, jen o gól méně vstřelila Elin Berggren. Do střelecké listiny se zapsaly i Karolína Hegrová a Lucie Kotalová.

Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Do Uherského Brodu jsme jeli v oslabené sestavě, máme pár zraněných hráček, pár nemocných. Vzali jsme proto sebou dvě juniorky, abychom měli alespoň dvě hráčky na střídaní. Zápas jsme začali velice dobře, Natálie Veselá vybojovala míč na šestnáctce a zakončila krásnou střelou na zadní tyč. Tohle stanovilo ráz celého utkání, přebrali jsme iniciativu na celém hřišti, soupeřky jsme nepouštěli do žádných akcí, dařily se nám kombinace. To vše vyústilo v další dva krásné góly po průnikových přihrávkách a jednom gólu z rohu, kdy Elin Berggren krásně zavěsila hlavou pod víko. S prvním poločasem jsem velmi spokojen, pokud bychom takto hráli i v sezóně, tak se máme od čeho odpíchnout.

Ve druhém poločase přišlo uspokojení s výsledkem, Uherský Brod ukázal, že na tom není zas tak špatně a trochu nás zatlačil v prvních pěti minutách. Ale zkonsolidovali jsme se a poradili si s tím. Po dalším gólu na 5:0 už soupeř rezignoval, bylo vidět, že nám fyzicky nestačí. Utkání se dohrávalo v poklidném tempu, kdy jsme si dovolili kombinovat velice hezky, což vyústilo v jednu penaltu a ještě jeden gól z trestného kopu od Elin Berggren. S utkáním jsem velice spokojen, viděl jsem další dvě hráčky, které v sezóně můžeme použít, vůbec se neztratily. Pokud budeme takto pokračovat v práci, kterou jsme započali, tak si myslím, že by sezóna mohla být úspěšná. Neusínejme na vavřínech a bojujme dál.

ČSK Uherský Brod Ž – SK Sigma Olomouc Ž 0:7 (0:4)

Branky Sigmy: 3x Veselá, 2x Berggren, Ka. Hegrová, Kotalová.

Sestava Sigmy: Schovajsová – Planičková, Berggren, Štěpánová, Kotalová, Ka. Hegrová, Baštincová, Kvapilová, Dostalíková, Kr. Hegrová, Veselá. Střídaly: Kočišová, Coufalová. Trenér: Lubomír Nedvěd.

B-tým žen se v neděli představil v Krnově, kde se utkal s Loděnicí. Trenér Tomáš Karal sebou vzal spoustu nových hráček na vyzkoušení, včetně těch, které delší dobu nehrály. Navíc postrádal záložní řadu. Tým z Loděnic byl na Hanačky velice kvalitně připraven. Béčko prohrálo s Horní Loděnicí vysoko 0:8.

SK Loděnice – SK Sigma Olomouc Ž B 8:0

Sestava: Buráňová - Hanáčková, Majerechová, Vyhlídalová, Pinkavová, Jurtíková Ošťádalová, Kollertová, Konečná, Skopalová, Malinová, Woláková, Janků. Trenér: Tomáš Karal.

Další články