• Klub

Vyjádření k nepravdivým výrokům redaktora Michala Kvasnici

  • 6. 3. 2024

SK ​Sigma Olomouc se veřejně ohrazuje proti opakovaným a ničím nepodloženým výrokům Michala Kvasnici, redaktora Deníku Sport, v mediálních výstupech nejen v posledním týdnu. A vyzývá jej k reakci.

SK Sigma Olomouc respektuje Deník Sport jako největší sportovní deník v zemi. Nikomu neupírá právo na jeho názor, zároveň však považuje za nutné zásadně odmítnout obvinění, náznaky obvinění a ničím nepodložené spekulace redaktora Michala Kvasnici. Zejména pak takové, které zpochybňují ekonomickou kondici klubu.

Klub nemá „kostlivce ve skříni“, nemá „ekonomické problémy“, ani se v něm „neztrácejí peníze“, jak Michal Kvasnica opakovaně tvrdil, ať už v podcastu Liga naruby (27. února), ve svých žurnalistických textech v Deníku Sport a na portálu isport.cz, či naposledy v podcastu České televize Fotbal Fokus Podcast (4. března). Stejně tak se hráčům nezatajují „lukrativní zahraniční nabídky“.

SK Sigma Olomouc nemá dluhy, všechny závazky včas splácí. Účetní závěrky klubu jsou veřejně dostupné a jsou pravidelně auditovány.

Michal Kvasnica byl několikrát vyzván, aby svá tvrzení doložil a uvedl jaké konkrétní ekonomické problémy má na mysli, aby se k nim klub či jednotlivci případně mohli vyjádřit. Ani jednou tak však neučinil.

Neustálé osočování klubu z nekalých praktik bez jakýchkoliv důkazů a bez možnosti vyjádření ke konkrétním záležitostem považuje SK Sigma Olomouc za zcela neprofesionální ze strany novináře.

Lživá tvrzení o údajných ekonomických problémech klub významně poškozují. Nejen v očích fanouškovské a laické veřejnosti, ale také u stávajících partnerů a v neposlední řadě při probíhajících jednáních o vstupu zahraničního investora.

Proto tedy nezbývá, než redaktora Michala Kvasnicu k tomuto kroku vyzvat veřejně touto cestou.

  • Jaké ekonomické problémy podle vás SK Sigma Olomouc má?
  • Co konkrétně máte na mysli tvrzením, že na Andrově stadionu jsou podle vás kostlivci a přibývá jich?
  • Co se podle vás děje s penězi v SK Sigma Olomouc?
  • Jaké lukrativní zahraniční nabídky byly podle vás hráčům zatajeny?


Za představenstvo SK Sigma Olomouc:

Mgr. Ing. Petr Konečný – předseda

Ing. Jiří Ficner – místopředseda

Ladislav Minář – místopředseda

Mgr. Jakub Beneš – člen představenstva

Mgr. Adam Košař – člen představenstva

Další články