• Ostatní

Daruj modrou krev! Dárci krve opět zamíří na Andrův stadion

  • 9. 5. 2024

​Další díl projektu Daruj modrou krev je za dveřmi. V úterý 28. května bude na Andrově stadionu opět zřízeno ve spolupráci s Transfuzním oddělením Fakultní nemocnice Olomouc mobilní odběrné místo. Dárci krve, nejen z řad fanoušků, budou moct získat mimořádný zážitek a darovat krev přímo v olomouckém fotbalovém svatostánku.

Naposledy proběhly odběry přímo na Andrově stadionu loni v prosinci.

Součástí bude zkrácená prohlídka stadionu, fotomísto, kde bude možné pořídit snímek na památku, setkání s hráči A-týmu nebo maskotem Sigmundem.

Dárci krve budou také našimi hosty na nedělním semifinálovém utkání skupiny o Evropu proti Hradci Králové. Sigma jim zdarma věnuje vstupenky.

Dárci, kteří mají zájem o odběr 28. května na Andrově stadionu, se mohou hlásit na mailové adrese krevjedar@fnol.cz . Mobilní odběrné místo bude fungovat od 8 do 12 hodin. Rádi uvítáme dárce zkušené i prvodárce.

Program dárcovství krve má v současné medicíně nezastupitelnou roli. Životadárnou tekutinu totiž není možné uměle vyrobit. Krev je potřeba především při velkých úrazech, ale také při řadě operací nebo při vážných dlouhotrvajících nemocech. Léky vyrobené z krevní plazmy zase pomáhají nemocným s poruchami srážlivosti, při léčbě poruch obranyschopnosti nebo při léčbě popálenin. Potřeba krve a jejích složek získávaných od dárců navíc stále roste s rozvojem léčebných metod a operačních postupů.

Další články