• B-tým - preview

Prestižní zápas dvou rezervních mužstev. B-tým Sigmy v pondělí hostí béčko Sparty

  • 12. 5. 2024

Netradičně až v pondělí budou svůj další domácí zápas hrát fotbalisté našeho B-týmu. Hanáci 13. května hostí béčko Sparty. Prestižní zápas dvou rezervních týmů odstartuje na Andrově stadionu v 16:30.

Svěřenci trenéra Tomáše Janotky půjdou do zápasu se sedmizápasovou vítěznou sérií. Protáhnout ji budou chtít i proti sparťanské rezervě. „Zápas proti B-týmu Sparty patří k prestižním duelům. Jsou to vždy zajímavé duely, oba kluby mají dobré hráče, které produkují jejich kvalitní mládežnické akademie. Věřím, že budeme v pondělí úspěšní,“ řekl trenér Sigmy Janotka.

B-tým Sparty je nejofenzivnějším celkem druhé ligy. V této sezóně vstřelil už 49 gólů, zároveň ale 47 obdržel, což je po Kroměříži druhý nejvyšší počet. Nejlepším střelcem Pražanů je Radek Šiler, který vsítil devět branek.

Bude to velká prověrka pro naši defenzivu. My budeme chtít navázat na pevnou obranu, víme ale, že proti nám bude stát obrovská ofenzivní síla. Hráči jako Šiler, Rus, Hranoš a Mokrovics patří ve svých věkových kategoriích mezi ty nejlepší. Jsou to bombarďáci. Naše obrana projde velkým testem, pro kluky to bude výzva. Budeme se snažit ubránit nejofenzivnější tým této soutěže,“ pokračoval Janotka.

Podzimní zápas skončil vítězstvím Hanáků 2:0, góly vstřelili Moses Amasi a Matěj Mikulenka. Sigma zvítězila také v obou zápasech nad B-týmem Sparty v minulé sezóně.

Hanáky sedmizápasová vítězná série vynesla na druhé místo v tabulce, posbírali už 48 bodů. Rezerva Letenských je v sedmá, má o 12 bodů méně. Tři kola před koncem F:NL je tak jisté, že stejně jako v minulém ročníku se v tabulce umístí výše B-tým Sigmy.

Zpátky v tréninkovém procesu už je Jakub Fabiánek, dva hráči si ale ze zápasu ve Vlašimi odnesli zranění. Uvidíme, v jakém složení do zápasu půjdeme,“ řekl Janotka k zdravotnímu stavu svého týmu.

Utkání SK Sigma Olomouc B – AC Sparta Praha B se na Andrově stadionu bude hrát v pondělí 13. května od 16:30. Řídit ho bude Filip Kotala, jemuž budou asistovat Radek Kotík a Radim Dresler.

Další články