• B-tým - ohlas

Langer po výhře nad rezervou Sparty: Když uhájíme druhé místo, tak to bude super

  • 13. 5. 2024

Štěpán Langer přispěl asistencí k výhře béčka nad Spartou B. „V béčku jsem spíše na defenzivnější pozici, občas se tam ale přimotám. Jsem rád, že jsem přispěl k výhře, ale i beze mě by to kluci zvládli. Já jim kryju záda,“ řekl uvolněně po vítězství nad Spartou. Béčko má před sebou ještě dva zápasy, v nichž bude hájit druhé místo. „Asi si zavtipkujeme, že můžeme ještě předehnat Duklu a soutěž vyhrát, ale i udržení druhého místa bude super,“ doplnil.

Štěpáne, jak se vám šlo do druhé půle za stavu 3:0 po prvních 45 minutách?

Může to vypadat, že hezky, ale jednoduché to nebylo. My jsme do té druhé půle nevstoupili dobře. Soupeř se jedním gólem mohl chytit, což jsme nechtěli v žádném případě dopustit. Hotovo určitě nebylo.

Osm výher v řadě. Co říct k této sérii? Dlouho tady nebyla.

Podle mě tady nikdy nebyla. Nevím, jestli tady vůbec kdy byla ve druhé lize. Je to sen, nic jiného k tomu nemohu říct.

Čistě matematicky stále můžete skončit první. Pomýšlíte na to?

Asi si zavtipkujeme ještě a podíváme se na tabulku. Víme ale, že můžeme skončit druzí, což by bylo super. Myslím, že máme pět bodů náskok, takže si myslím, že pokud uhájíme druhou pozici, tak to bude úžasné. Budeme chtít vyhrát každý zápas. Když se to mezi sebou pomele a my skončíme první, tak to bude jenom dobře a můžeme si oslavit, že jsme mistři druhé ligy, ale takto se na to nedíváme. Chceme vyhrát zbývající dva zápasy a pak se uvidí.

Atmosféra v áčku je zcela opačná, než v béčku. Netěšil ses spíš, až si půjdeš dnes zahrát za béčko?

To určitě ne. Jsem rád, že můžu naskočit do prvoligového zápasu. To jsou dvě zcela odlišné věci. Jsem rád, že jsem včera mohl zasáhnout do utkání proti Hradci, jsem ale i rád, že jsem mohl hrát také dnes.

Porazili jste Spartu. Byť je to její B-tým, pořád je to prestižní, co myslíš?

Jasně. Je to super hlavně z toho pohledu, že proti sobě nastoupila dvě béčka. Teď si můžeme říct, že my jsme to nejlepší béčko ve druhé lize. Určitě je to prestižní a jsme za to nesmírně rádi. Bolelo to, ale teď to chutná sladce.

Spartu jste úplně nepřehrávali, dávali jste ale góly. Jaká byla vaše taktika?

Víme, že za Spartu hrají mladí fotbalisté, kterým moc nechutná důraz, takže jsme se hlavně snažili jim to znechutit a hrát pořád to své. To znamená týmově, jeden za druhého a bojovat. Když máte v zádě tolik výher, tak vám tam potom se štěstím i něco spadne. Šli jsme si za tím a dopadlo to dobře.

Už jste byli v Belmondu, jak vám sliboval trenér? Nebo to až po sezóně?

Už se bylo, kluci už šli. Já jsem zrovna jel na zápas áčka, takže jsem nebyl, ale po sezóně si to ještě vychutnáme.

Říkal jsi, že Spartě nechutnal důraz. V poslední době se skloňovaly zákroky Kroměříže nebo Líšně proti Spartě, které byly až za hranou. Probírali jste tohle před zápasem?

Koukali jsme se, dívali jsme se na videa. Trenér nám vždy sestříhá nejdůležitější šoty z videa. Ale že bychom se zaměřili na to, co říkáte, to určitě ne. To je jejich boj, to, co se tam stalo. Mně nepřísluší to hodnotit.

B-tým hraje prakticky pořád v jiné sestavě, ale pořád se mu daří. Čím to?

No, to kdybychom věděli, tak bychom tuhle informaci mohli prodávat. To nevím. Asi je nad námi nějaké kouzlo. My jsme šťastní, je to úžasná cesta. Vychutnáváme si to, ale nepolevujeme. Je to skvělé. Nevím, co k tomu více říct. Asi se nám odráží to, že každý maká na sto procent. Ukazuje se, že jsme dobrý tým. V kabině i na hřišti. Jdou vidět emoce, jedeme jeden za druhého. Je to fakt nádherné, krásný pocit.

Jak se hraje tobě, když jsi spíše v zadní pozici, kde máš více defenzivních úkolů?

Je to více práce, ale nehraje se mi to zle. S trenérem Janotkou jsme to probírali, na defenzivnější pozici hraji přes půl roku. Nastoupil jsem tak už na podzim za B-tým a zůstal jsem tam. Jsem s tím v pohodě. Mám spíše defenzivnější úkoly, to je fakt. Občas mám chuť vyrazit dopředu, ale obránci mě hned zastaví, že musím hlídat útočníka soupeře, nebo být alespoň před nimi a držet si prostor. Ofenzivní choutky ale mám, ale co mi zbývá. Přijal jsem tuto roli a jsem rád, že mohu být součástí tohoto týmu.

Občas se ti ale poštěstí získat nějakou asistenci.

Jo, občas se tam přimotám (smích). Jsem rád, že aspoň jedna asistence tam dnes padla, ale i beze mě by to kluci zvládli. Já jim kryju záda.

Další články