• Mládež

Od přípravek po áčko: Brankářské odpoledne na Andrově stadionu

  • 23. 5. 2024

​Více než tři desítky malých i velkých brankářů a brankářek obsadily ve středu hlavní plochu Androva stadionu, kde proběhlo tradiční sigmácké brankářské odpoledne. Nechyběli ani brankáři dospělých týmů Matúš Macík, Tadeáš Stoppen, Tomáš Digaňa nebo Jan Koutný a jejich trenér Tomáš Lovásik.

Brankářské odpoledne je tradiční akcí. V minulém roce se znovu konalo po pauze zapříčiněné covidem. Na tréninku, který společně vedli Tomáš Lovásik a další bývalý gólman Sigmy a nyní trenér Martin Blaha se společně potkali brankáři a brankářky všech věkových kategorií od přípravek až po A-tým.

"Hlavním cílem je, aby se potkali brankáři a brankářky napříč celým klubem. Pro menší je důležité vidět svoje vzory a zároveň vidět, kam až se mohou dostat. Potvrzují nám to třeba Tadeáš Stoppen a Honza Koutný, kteří v klubu prošli všemi věkovými kategoriemi odmalička. Všem brankářům i Tomáši Lovásikovi patří poděkování. Děti si kromě zkušeností odnesli i řadu cenných suvenýrů. Byla to povedená akce a určitě v organizaci podobných akcí plánujeme pokračovat," řekl Martin Blaha, který trénuje brankáře v sigmácké akademii Clubofka.

Další články