• Ženy

Historické umístění! Ženy porazily Líšeň 2:1 a zajistily si třetí pozici!

  • 26. 5. 2024

Fotbalistky Sigmy Olomouc potřetí v sezóně porazily Líšeň. Nad přímým konkurentem v boji o třetí místo v soutěži zvítězily potřetí 2:1 a před posledním kolem si s definitivní jistotou zabezpečily třetí místo ve druhé nejvyšší soutěži. Jde o historicky nejlepší výsledek ženského týmu Sigmy Olomouc.

Hanačky v Líšni začaly dobře, zápas se odvíjel dle jejich předpokladů a od úvodních minut měly převahu. Byly to ale hráčky Líšně, kdo otevřel skóre. Špatné domluvy v defenzivě Sigmy využila ve 22. minutě k úvodnímu gólu Rotreklová.

Hned vzápětí ale bylo srovnáno. Postarala se o to Natálie Veselá, která ranou na bližší tyč nedala domácí brankářce šanci zasáhnout.

Po změně stran olomoucké fotbalistky svého soupeře zatlačily. Vítězný gól padl po hodině hry po krásné souhře sester Hegrových. Karolína nahrála Kristýně, který po zpracování uklidila míč pod víko.

Ve vypjatém závěru se Sigmačkám podařilo vedení udržet a po výhře 2:1 si před posledním utkáním soutěže zajistily definitivně třetí místo v soutěži! Jde o historicky nejlepší výsledek ženského týmu Sigmy Olomouc.

Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Troufnu si říct, že utkání se vyvíjelo plně v našem rytmu, Líšeň jsme do ničeho nepouštěli. Paradoxně jsme ale dostali první gól. Naštěstí jsme okamžitě reagovali Natálií Veselou. Od té doby jsme převzali otěže hry a byli lepší.

Do druhé půle jsme změnili rozestavení a začali soupeře ještě více tlačit. Šli jsme si za vítězstvím a po gólu Hegrové jsme nakonec i vyhráli. A to navzdory nervóznímu závěru, kdy domácí hráčky těžce nesly nepříznivý stav.

Sezónu jsme zakončili na třetím místě, s čímž panuje obrovská spokojenost. První cíl, kterým bylo udržení mezi nejlepší čtyřkou, jsme splnili. Dalším cílem bylo třetí místo a i to jsme naplnili. Byla to sezóna splněných cílů. Budeme se snažit, aby příští sezóna byla ještě lepší a posouvali jsme se směrem k první lize

SK Líšeň Ž – SK Sigma Olomouc Ž 1:2 (1:1)

Branky: 22. Rotreklová – 23. Veselá, 61. Ka. Hegrová.

Rozhodčí: Koryčanská – Fraňková, Suchá. ŽK: Chodilová. Diváků: 50.

Sigma: Schovajsová – Štěpánová, Ka. Hegrová, Kvapilová, Kotalová, Planičková, Radičová (60. Radičová), Rédová, Veselá, Kr. Hegrová, Pinkavová (77. Lukaštíková). Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články