• Ostatní

Na Andrově stadionu darovalo krev přes 40 dobrovolníků

  • 30. 5. 2024

Andrův stadion se v úterý 28. května proměnil v mobilní odběrné místo Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. V unikátním prostředí darovalo krev přes čtyřicet dárců.

K pravidelným dárcům i prvodárcům se připojili například obránce A-týmu Sigmy Vít Beneš, šéftrenér mládeže Augustin Chromý či další zaměstnanci klubu.

Zájemci si mohli prohlédnout prostory Androva stadionu, podívali a vyfotili se přímo na prvoligovém trávníku, kde pro ně bylo připraveno občerstvení. Celou akcí provázel maskot Sigmund.

Kromě darování krve probíhal také zápis do registru dárců kostní dřeně, který organizuje Šance Olomouc působící při při Dětské klinice Fakultní nemocnice.

„Jsme moc rádi, že se podařilo navázat na prosincové darování krve na Andrově stadionu. Tentokrát jsme registrovali ještě více zájemců než naposledy. Už teď se bavíme o dalším pokračování a věřím, že dorazí ještě více zájemců,“ řekla Lucie Dubanská z Transfuzního oddělení FN Olomouc.

„Rádi jsme pomohli dobré věci. Darování krve nebo kostní dřeně může zachraňovat životy. V podobných akcích jako klub určitě chceme pokračovat,“ dodal Jiří Fišara, tiskový mluvčí Sigmy.

Další články