• Ženy

Hanačky sezónu zakončily vysokou prohrou se Spartou

  • 1. 6. 2024

V posledním utkání sezóny podlehly olomoucké fotbalistky rezervě Sparty. Dostaly se sice brankou Natálie Veselé do vedení, další gól už ale nepřidaly, zatímco Sparťanky šesti přesnými zásahy duel otočily. I přes prohru ale Sigmačky obsadily v tomto ročníku vynikající třetí místo ve druhé lize!

Hanačky v úvodu přečkaly dvě velké šance Sparty. Samy naopak udeřily z rychlého protiútoku, kdy se prosadila nejlepší střelkyně týmu Natálie Veselá. V 10. minutě Hanačky vedly 1:0.

Zápas nám výsledkově nevyšel. Utkání bylo ale ze strany holek odbojované. Vstřelený gól ale Sparťanky asi probudil, začaly hrát krásný kombinační fotbal,“ uznal trenér Sigmy Lubomír Nedvěd.

Sedm minut po brance Veselé bylo srovnáno gólem Balázsové. Hanačky pak měly dva, tři závary, kdy se jim nepodařilo míč dotlačit za brankovou čáru a ve 24. minutě Balázsová poslala Sparťanky do vedení.

Neproměněných šancí je škoda, troufnu si říct, že to byly tutovky. Hodně nás to sráželo,“ litoval Nedvěd.

Sparta do přestávky ještě dvakrát udeřila a do kabin se tak šlo za stavu 1:4. Do druhé půle už nenastoupila Natálie Veselá, stažena byla i stoperka Adéla Štěpánová.

Museli jsme místo nich nasadit dvě juniorky. Druhý poločas už tolik fotbalové krásy neukázal, hrálo se hlavně ve středu hřiště,“ konstatoval Nedvěd.

Po dvou povedených akcích Sparťanky vstřelily po změně stran ještě dva góly. Sigmačky nakonec prohrály v posledním vystoupení sezóny 1:6.

Výsledek je pro nás velmi krutý, holky si ale zaslouží velké poděkování za celou sezónu, během níž odvedly velmi dobrou práci,“ pochválil své svěřenkyně za celou sezónu Nedvěd. Hanačky obsadily historické třetí místo ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži žen.


SK Sigma Olomouc Ž – AC Sparta Praha Ž B 1:6 (1:4)

Branky: 10. Veselá – 17. a 24. Balázsová, 40. Plachá, 42. Bárková, 55. Litvanová, 77. Marcinková.

Rozhodčí: Dytková – Hausnerová, Fraňková. ŽK: bez karet. Diváků: 85.

Sigma: Schovajsová – Štěpánová (46. Nevtípilová), Ka. Hegrová, Kvapilová, Kotalová, Planičková, Radičová, Veselá (46. Dostalíková), Kr. Hegrová, Pinkavová, Novotná (66. Lukaštíková). Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články