• Mládež

Starší přípravka dívek se rozrostla o B-tým

  • 5. 6. 2024

O víkendu byly v akci hned dva týmy dívčích přípravek. Áčko, vedené trenérem Mrakavou, hrálo na turnaji v Újezdu. Své první mistrovské zápasy odehrál také nově utvořený B-tým WU11, který vede trenérka Veronika Holcová.

Ve starší přípravce jsme měli hodně dívek. Aby se dostalo na všechny, rozhodli jsme se vytvořit B-tým. Máme díky tomu možnost více rozvíjet talent všech dívek v kategorii,“ vysvětlil důvody, proč byl založen B-tým starší přípravky vedoucí ženské sekce Sigmy Miloslav Novotný.

O založené B-týmu se rozhodlo po třetí části okresní soutěže starších přípravek. Áčko, po skvělých výsledcích z předchozích částí, bylo zařazeno do silnější skupiny. Na prvním turnaji, který se konal ve Velkém Újezdu, čelilo domácímu týmu, Náměšti na Hané a Velké Bystřici.

První zápas proti Náměšti byl velice opatrný a plný respektu k soupeři. Tím vznikaly chyby ve hře, stejně tak jsme neproměňovali naše šance, což vedlo k prohře. Další dva zápasy proti domácímu Újezdu a Velké Bystřici odmakala děvčata na plno, začaly fungovat přihrávky, obrana a gólové zakončení. Tímto přístupem zaslouženě jsme oba zápasy vyhrály,“ byl spokojen trenér Lukáš Mrakava.

Starší přípravka B prohrála oba své zápasy proti Hlubočkám i Nedvězí. Holky sice inkasovaly hodně branek, ale s předvedenou kombinační hrou jsme spokojeni, stejně jako s bojovností a nasazením. Žádné zranění je neodradilo, i když dostaly spoustu ran. Bojovaly jedna za druhou,“ pochválila své svěřenkyně trenérka Veronika Holcová.

Pokud máte zájem své dívky do našich přípravek přihlásit, kontaktujte vedoucího ženské sekce Sigmy Miloslava Novotného (miloslav.novotny@sigmafotbal.cz), nebo šéftrenérku dívčích přípravek Veroniku Holcovou (veronika.holcova@sigmafotbal.cz)

Další články