• A-tým

Jáchym Šíp a Filip Uriča podepsali nové smlouvy

  • 6. 6. 2024

​Olomoucká Sigma si zavázala pro nejbližší léta další dva mladé nadějné fotbalisty. Svou budoucnost s klubem svázali Jáchym Šíp a Filip Uriča. Oba hráči podepsali víceleté kontrakty.

„Oba dva hráči v jarní části vcelku pravidelně začali nastupovat za A-tým. Pevně věřím, že v příští sezoně se dokáží v lize prosadit ještě víc. Jsem moc rád, že se nám podařilo s oběma dohodnout na pokračování v Sigmě. Pro celý klub je práce s vlastními odchovanci velmi důležitá,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Oba mladíci prošli mládeží Sigmy a v uplynulé sezoně se pohybovali na pomezí áčka a béčka.

Filip Uriča se trvale do A-týmu přesunul na začátku jara. Do řady zápasů naskočil i v základní sestavě a nakonec zakončil sezonu s 10 ligovými zářezy. Dalších 18 utkání a 1 vstřelený gól přidal záložník využitelný i jako krajní obránce ve druhé lize za B-tým, který nakonec slavil senzační druhé místo.

K druholigovému stříbru výrazně přispěl Jáchym Šíp. Rychlonohý záložník nastřílel ve 24 zápasech 7 gólů. Výborná jarní forma i jej katapultovala do áčka, za které v ročníku 23/24 nakonec odehrál 10 zápasů a vstřelil své první dvě ligové branky do sítě Sparty a Hradce Králové.

Další články