• A-tým

Denis Ventúra přestupuje do Ruchu Chorzów

  • 21. 6. 2024

​Záložník Denis Ventúra po dvou letech opouští Sigmu a přestupuje do polského Ruchu Chorzów.

Osmadvacetiletý slovenský středopolař přišel na Hanou v létě 2022 z maďarského Gyirmót FC. V první lize v modrém dresu Sigmy odehrál 51 zápasů a vstřelil 4 branky.

Před začátkem této sezony zahájil přípravu v Olomouci, ale dostal od klubu svolení hledat si nové angažmá. Nakonec se domluvil s Ruchem Chorzów, který se bude pokoušet o návrat do nejvyšší soutěže poté, co v minulém ročníku polské Ekstraklasy skončil na 17. místě a sestoupil.

„Chtěl bych poděkovat Sigmě za dva dobré roky. V první sezoně se nám podařil úspěch v podobě postupu do šestky, v té minulé to bohužel nebylo podle našich představ. Jsem ale vděčný za to, že jsem v Sigmě mohl působit. Vzpomínat budu v dobrém a přeju Sigmě, aby hrála co nejvýš,“ uvedl Denis Ventúra.

„Před touto sezonou dostal Denis zelenou k odchodu s tím, že si může hledat angažmá. Jednání s Ruchem bylo poměrně rychlé, takže jsme se dohodli na přestupu. Děkujeme za odvedené služby v Sigmě a do budoucna mu přejeme hodně štěstí,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.


Další články