• A-tým - preview

V neděli jde Sigma na Pogoň Štětín. Přenos sledujte ŽIVĚ na YouTube

  • 22. 6. 2024

​První herní test v letní přípravě čeká fotbalisty Sigmy. Poprvé pod vedením nového kouče Tomáše Janotky změří Hanáci síly se čtvrtým týmem uplynulého ročníku polské ligy Pogoň Štětín. Zápas se hraje v polské Opalenici a sledovat ho můžete od 17 hodin v živém streamu na klubovém You Tube kanálu.

Sigma je v Polsku na soustředění od pátku. Hned po příjezdu Hanáci zvládli krátký trénink a od soboty začali s přípravou naplno.

„Podmínky jsme tady v Opalenici našli skvělé. Zatím mám jen samé superlativy. Máme tady vynikající tréninkové plochy, zázemí hotelu, to byl důvod, proč jsme sem jeli,“ řekl Tomáš Janotka.

Dvě sobotní tréninkové fáze rozdělilo kromě oběda také sledování zápasu české reprezentace proti Gruzii na mistrovství Evropy. Večer už přišla příprava na prvního soupeře.

„Bude to ale zápas hlavně o tom, jak chceme hrát my, i když samozřejmě bude třeba reagovat případně i na soupeře z hlediska rozestavení, abychom eliminovali jejich silné stránky. Každopádně je to tým, který skončil na čtvrtém místě v tabulce polské ligy a jeho síla je velká,“ uvedl Janotka.

Do prvního zápasu nezasáhnou kvůli drobným zdravotním problémům Lukáš Vraštil, Jáchym Šíp, Martin Pospíšil a Filip Uriča.

„Je to první zápas přípravy. Určitě bude v duchu rozložení sil. V rámci náročného programu, který teď máme, se zaměříme hlavně na kondiční složku. Budeme ale chtít dostat do zápasu i nějaké principy hry z hlediska defenzivy a ofenzivy a trénovat součinnost v obou fázích,“ řekl Janotka.

„Po našich hráčích budu chtít, aby běhali,“ usmál se. „Naše hra bude založená na náročnosti. Kluci si v každém zápase a v každém tréninku mohou říct o svou dobrou pozici v kádru a aby šlapali na základní sestavu,“ dodal kouč, který už se těší na svou premiéru.

Zápas z polské Opalenice můžete na klubovém YouTube kanálu sledovat v přímém přenosu.


Další články