• B-tým - preview

Béčko v úterý prověří Považská Bystrica. Kvalitní soupeř, říká před utkáním trenér Brožek

  • 1. 7. 2024

Třetím testem B-týmu před blížícím se startem Chance Národní ligy bude v úterý Považská Bystrica. Duel proti účastníkovi druhé nejvyšší slovenské fotbalové soutěže se bude hrát ve Slatinicích v úterý 2. července od 11 hodin.

Svěřenci Miloslava Brožka si v rámci přípravy dají anglický týden. Po sobotním utkání v Rohatci, kdy jejich soupeřem byla Skalica, je v úterý čeká ve Slatinicích Považská Bystrica, v sobotu se v Lanžhotu utkají s dalším slovenským týmem – Petržalkou.

Na jednu stranu potřebujeme něco potrénovat, na stranu druhou nesmíme hráče přetížit. Není nás tolik, jak ve standardních přípravách A-týmu. To znamená, že neprotáčíme dvě jedenáctky, jako to dělají jiné týmy. Musíme být k hráčům citliví, abychom předešli zraněním. Jsem rád, že za těch deset dnů přípravy se nám zatím nikdo nezranil, jedeme v plném počtu. Navíc kluci od nás doplňují áčko, ať už je to Mikeš Cahel, nebo od zítřka Adam Dohnálek. Nějakým způsobem fungujeme bez problémů. Užívám si to, protože máme výborné tréninkové plochy, nemáme to tentokrát do Slatinic daleko,“ říká na počátku třetího týdnu přípravy trenér Miloslav Brožek.

Považská Bystrica v posledním ročníku 2. slovenské ligy obsadila páté místo. „Čeká nás kvalitní soupeř. Považskou Bystricu vede zkušený trenér Peter Jakuš, má v týmu hodně hráčů na testování, mj. i z České republiky. Jsou v klasické přípravě, tak jako my. Není to vůbec špatný tým, mají ve svém středu několik rychlostně skvěle vybavených hráčů, na což si musíme dát pozor. Hráli jsme s relativně těžkými soupeři, dávali jsme s dohromady. Teď hrajeme konečně, dá se říct, doma ve Slatinicích, uděláme vše pro to, abychom utkání vyhráli. Pro psychiku hráčů je důležité, abychom zažili vítězství,“ doplnil Brožek.

Další články