• A-tým - preview

Sigmu čeká ve středu Trenčín. Chceme zopakovat výkony z Polska a vybojovat výhru, říká Janotka

  • 2. 7. 2024

První přípravný zápas po návratu z Opalenice odehrají olomoučtí fotbalisté ve středu odpoledne. Od 17 hodin budou mít za soupeře tradičního účastníka slovenské nejvyšší soutěže. Ve Slatinicích si to rozdají s Trenčínem.

Fotbalisté Sigmy v pátek remízou s Bialystokem zakončili soustředění v Opalenici a od pondělí už se na start Chance Ligy připravují v domácích podmínkách. „Po dvoudenním víkendovém volnu jsme v pondělí najeli na zdvojený trénink. Zapojili jsme do něj silové i herní prvky, byli jsme v posilovně i na hřišti. Teď už nás čekají dvoufázové tréninky, tento týden si zpestříme dvěma přípravnými zápasy,“ řekl k programu týmu trenér Tomáš Janotka.

Jeho svěřence čekají ve třetím týdnu přípravy dva duely. Hanáci budou mít za soupeře týmy ze Slovenska – Trenčín a Žilinu.

Tento týden bude ještě fyzicky hodně náročný. Zapadá nám do toho krásně, že hrajeme dva přípravné zápasy. Ve středu ještě rozložíme síly, směrem k víkendu se ale budeme snažit, aby hráči měli větší zápasovou minutáž,“ nastínil Janotka své plány.

Mužstvo nově doplnil Adam Dohnálek, kterého trenérský štáb Sigmy nasadí ve středečním utkání. „Řešíme rozložení sil, chceme si načíst různé možnosti a varianty v rámci různých postů. Dohnyho vyzkoušíme proti Trenčínu. Pořád platí, že chceme mít oba kádry nějakým způsobem propojené,“ řekl o svých záměrech Janotka.

Soupeřem Sigmy bude ve středu Trenčín, osmý celek posledního ročníku nejvyšší slovenské fotbalové soutěže. „Další zahraniční soupeř, běžně se s ním nepotkáváme. Věřím, že když předvedeme podobný výkon, jako v posledních dvou přípravných utkáních, tak už bychom si odměnu v podobě vítězství mohli konečně vybojovat,“ soudí Janotka.

Utkání mezi Sigmou a Trenčínem se bude hrát ve středu 3. července od 17 hodin ve Slatinicích. Stream z utkání můžete sledovat na našem YouTubovém kanálu.

Další články