• Klub

Kenneth Ikugar přichází do Sigmy

  • 4. 7. 2024

Do Sigmy přichází třiadvacetiletý útočník Kenneth Ikugar. Nigerijský fotbalista naposledy působil ve Zlíně. Momentálně se pracuje na vyřízení všech formalit a Ikugar se připravuje s B-týmem trenéra Miloslava Brožka.

„Vidíme v něm zajímavý potenciál, zejména fyzické parametry, hru zády k bráně. Z důvodů vyřizování všech formalit se do přípravy zapojil později, momentálně proto trénuje s béčkem. Víme, že bude ještě na adaptaci v českém fotbale potřebovat nějaký čas. Díky tomu, že máme béčko ve druhé lize s ním můžeme náležitě pracovat. Jestli se prosadí, to bude na něm,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Kenneth Ikugar nastoupil za B-tým zatím do dvou přípravných zápasů proti Skalici a Považské Bystrici.

„První pocity jsou skvělé. Cítím se tady dobře. Sigma je velký klub, jsem rád, že přestup vyšel a jsem tady. Udělám to nejlepší, co umím, abych Sigmě pomohl. Pokusím se vstřelit co nejvíce gólů, abychom byli v soutěži úspěšní. Takže zatím je pro mě vše dobré,“ řekl nigerijský útočník.

Třiadvacetiletý Ikugar měří 191 centimetrů. Ve Zlíně stihl za poslední půlrok 14 zápasů v nejvyšší soutěži a vstřelil 1 branku.

Po příchodu z Nigérie v roce 2021 nastupoval nejprve za druholigové Ústí nad Labem a dále má za sebou slovenské štace – Trnavu a hostování ve Zlatých Moravcích a Trebišově.

Další články