• A-tým - preview

Sigma v sobotu proti Žilině. Sledujte ŽIVĚ na YouTube

  • 5. 7. 2024

​Čtvrtý přípravný zápas v letošní letní přípravě čeká na fotbalisty Sigmy v sobotu. Od 11 hodin tradičně ve Slatinicích se poměří s MŠK Žilina. Zápas bude možné sledovat i v přímém přenosu na YouTube kanálu Sigmy.

„Žilina je velmi dobrý soupeř. Budou tam určitě jako obvykle mladí a běhaví hráči. Hrají systémem 3-4-3, takže pro nás to bude výborná příležitost vyzkoušet si, jak budeme reagovat na toto rozestavení,“ prozradil Michal Vepřek, asistent trenéra Janotky.

Žilina v uplynulém ročníku slovenské ligy skončila na 4. místě. V letní přípravě stejně jako Sigma odehrála tři zápasy. Na úvod remizovala s Baníkem Ostrava 1:1, poté podlehla 0:3 maďarskému Györu a naposledy 3:0 porazila Košice.

Souběžně hraný zápas rezervy v Lanžhotě s Petržalkou (sobota 11.00) dává trenérům možnost dát hráčům větší minutáž než v předchozích přípravných duelech. „Do tohoto zápasu už půjdeme s tím, že zátěž nebude rozložená po poločase. Počítáme, že někteří hráči by měli odehrát šedesát nebo sedmdesát minut, další pojedou do Lanžhotu,“ uvedl Michal Vepřek.

S nasazením hráčů v přípravě je zatím maximálně spokojený. „U kluků je vidět maximální přístup a zodpovědnost. Věci, které se do nich snažíme dostat, se nám plní. Pořád se to snažíme postupně prohlubovat a jít do větších detailů. Ukazujeme si, kde ještě reagovat jinak, nebo dřív. Jak lépe načítat některé situace,“ doplnil Vepřek.

Proti Žilině nastoupí Sigma v přípravě znovu po dvou letech. Předloni v létě tým trenéra Václava Jílka podlehl Šošonům 1:3. Branku tehdy vstřelil Antonín Růsek.

Sobotní utkání ve Slatinicích začíná v 11 hodin. Duel bude možné sledovat také v přímém přenosu na klubovém YouTube kanálu.


Další články