• A-tým - ohlas

Janotka je spokojen s výhrou a čistým kontem. Gólů jsme ale měli dát více, řekl po Cracovii

  • 13. 7. 2024

Výhrou 1:0 nad Cracovií Krakov zakončili fotbalisté Sigmy Olomouc letní přípravné období. Trenér Tomáš Janotka si cenil zejména udrženého čistého konta a vítězné tečky. Litoval ale nevyužitých šancí. „Vyhrát jsme měli vyšším rozdílem,“ řekl po generálce.

Jedinou branku zápasu vstřelil v první půli Jáchym Šíp. „Spokojen jsem napůl. Určitě jsem spokojen s tím, že jsme nedostali branku, to je jednoznačně pozitivní. Jednu jsme vstřelili a vyhráli jsme. Kvalita soupeře ale byla na to, abychom vyhráli výraznějším rozdílem. Ve druhé půli mi chyběl větší hlad po tom, abychom se dokázali prosadit a šli více za gólem. Místo toho to byla profesorská hra, hodně o držení míče, ale bez gólového zakončení. Myslím, že bychom měli být hladovější. Mohlo by se také stát, že by se soupeř z ojedinělé šance dokázal prosadit a vyrovnat,“ řekl po utkání Tomáš Janotka.

Už za týden jeho svěřence čeká první soupeř v rámci nového ročníku Chance Ligy. „Máme týden na to, aby se sestava vykrystalizovala. O nějakých postech máme jasno, na nějakých místech jsou drobné otazníky, i s ohledem na soupeře, kterým budou České Budějovice. Pokusíme se sestavu ušít na míru prvnímu soutěžnímu utkání,“ vyhlíží zápas proti Dynamu Tomáš Janotka.

Olomoučtí fotbalisté v přípravě nenašli přemožitele. Po dvou remízách na soustředění v Opalenici dokázali v dalších třech utkáních zvítězit. „Potřebujeme ještě více času na to, abychom se více sehráli v ofenzivě i defenzivě. Porodní bolesti v sehranosti mít budeme. Co se týče výsledků a zápasů hodnotím přípravu pozitivně. Dvakrát jsme remizovali proti silným polským týmům, třikrát jsme vyhráli, třikrát s čistým štítem. Z pěti zápasů jsme dostali jen dva góly. Pořád ale máme na čem pracovat,“ chválil Janotka defenzivní činnost celého týmu.


Další články