• Mládež

Změny na pozicích v akademii. Michal Hrubý manažerem mládeže

  • 22. 7. 2024

Před startem nové sezóny došlo ke změnám na trenérských postech u některých mládežnických kategorií. Jednou z nich je vytvoření pozice manažera mládeže, kterým se stal dosavadní šéftrenér přípravek Michal Hrubý. Jeho místo u nejmladších kategorií Sigmy převzal Tomáš Bilík, který v minulé sezóně působil u starších žáků U14.

Pozice manažera mládeže by měla zaštítit chod celé klubové akademie – z administrativního, personálního i finančního hlediska. Tím pádem se uvolní ruce trenérům jednotlivých kategorií, kteří se budou moct soustředit pouze na sportovní záležitosti a skauting nových hráčů. Manažer by měl mít na starost komunikaci s FAČR a řešit sportovně legislativní záležitosti,“ řekl Jakub Beneš, předseda spolku SK OLOMOUC SIGMA MŽ, který v Sigmě mládež zaštiťuje. „Jsme rádi, že jsme byli schopni rozšířit tak tým, který se stará o naši mládež, na které stavíme i náš A-tým,“ dodal.

Snažíme se neustále modernizovat, zapojovat nové technologie a prvky. Slibujeme si hodně i od větší spolupráce s Univerzitou Palackého, aby naši hráči měli větší servis co se týče diagnostiky a práce s jejich talentovým potenciálem,“ řekl nový manažer mládeže Michal Hrubý. „Akademii jsme personálně posílili, získali jsme nové vybavení, snažíme se modernizovat areál v Řepčíně,“ doplnil.

V rámci restrukturalizace trenérských pozic do klubu přišli i noví trenéři. Pozici u kategorie U14 místo Tomáše Bilíka, jenž se přesunul k přípravkám, převzal bývalý fotbalista a úspěšný mládežnický reprezentant Marek Střeštík. „Je to zkušený fotbalista, přechází k nám z Líšně,“ uvedl Hrubý.

Šéftrenérem dorostu je Augustin Chromý, šéftrenérem žákovských kategorií se stává David Čech, který povede U15 ve spolupráci s Martinem Kotůlkem, šéftrenérem Regionální fotbalové akademie.

Trenéři mládežnických celků Sigmy Olomouc:

manažer mládeže – Michal Hrubý

šéftrenér dorostu – Augustin Chromý

šéftrenér žáků – David Čech

šéftrenér přípravek – Tomáš Bilík

U19 – Michal Kovář

U18 – Petr Kobylík

U17 – Jan Krajčovič

U16 – Tomáš Vasiljev

U15 – David Čech a Martin Kotůlek (šéftrenér Regionální fotbalové akademie)

U14 – Marek Střeštík

U13 – Jakub Zatloukal

U12 – Martin Banovec

U11 – Tomáš Martínek

U10 – Zdeněk Steiger

U9 – Filip Dohnálek

U8 – Daniel Rössler

U7 – Šárka Kryštofová

Školička – Adéla Střídová

Další články