• Mládež

Devatenáctka porazila muže Uherského Brodu. U18 a U16 podlehly Trenčínu

  • 22. 7. 2024

O víkendu měly další přípravné zápasy na programu naše týmy U19, U18 a U16. Devatenáctka pod vedením Michala Kováře hrála v Uherském Brodě proti místnímu třetiligovému celku, který porazila 3:1. Osmnáctka a šestnáctka hostily výběry Trenčína. Zápasy proti slovenským soupeřům skončily prohrami Hanáků.

DEVATENÁCTKA ZDOLALA ÚČASTNÍKA MSFL

Starší dorost hrál na půdě třetiligového Uherského Brodu. Hanákům chvíli trvalo, než na hřišti srovnali se soupeřem krok, postupem času ale začali hrozit zejména z rychlých kontrů. Jednu velkou šanci měl hned v úvodu zápasu po Drábkově centru Miller, ale brankář domácích zázračně lapil. Velkou šanci nevyužil i Uherský Brod, a tak první poločas skončil bezbrankovou remízou.

Po změně stran domácí ze standardní situace otevřeli skóre zápasu. O tři minuty později bylo po tečované střele Millera srovnáno. Krátce poté Proházska poslal Sigmu do vedení. Konečnou podobu výsledku dal Přibylka, který pečetil na 3:1 pro Sigmu.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Bylo znát, že hrajeme proti soupeři ze třetí ligy. Hráči Uherského Brodu byli siloví, rychlí, urostlí a soubojoví. Hráli jednoduše za obranu, s čímž jsme měli zpočátku problémy, zejména s hlavičkovými souboji, kde soupeř těžil právě ze své síly.

Postupem času se hra srovnala, souboje jsme začali vyhrávat i my a měli jsme i více ze hry, bohužel jsme několik dobrých brejků nedohráli, pokazili jsme je jednoduchou přihrávkou. První poločas byl určitě vyrovnaný, na šance to bylo 1:1.“

Po gólu Proházsky na 2:1 jsme začali mít zápas pod kontrolou, soupeře jsme přehrávali fotbalovostí i rychlostí, domácí trochu opadli. První půle byl spíše boj, druhý byl více fotbalovější. Pro kluky si myslím, že první poločas byl pro kluky, právě kvůli soubojům, zajímavý. Ceníme si, že jsme dokázali otočit nepříznivý výsledek.

ČSK Uherský Brod – SK Sigma Olomouc U19 1:3 (0:0)

Branky Sigmy: Miler, Proházska, Přibylka.

Sigma U19: Ulenfeld – Miller, Kubát, Lorenc (70. Beran), Oříšek – Capka (60. Přibylka), Kolařík, Andrle, Drábek (75. Michalík), Györe (60. Riedl) – Proházska (72. Pávek). Trenér: Michal Kovář.

VYSOKÁ PROHRA OSMNÁCTKY

Starší dorostenci kategorie U18 v sobotu hostili sedmnáctku Trenčína. Už v desáté minutě se hosté ze Slovenska dostali do vedení poté, co nařízený pokutový kop proměnil Behan. O tři minuty bylo srovnáno, kdy po centru z levé strany dopravil míč do sítě Remeš.

Trenčín si do přestávky vzal vedení zpět na svoji stranu. Ve 29. minutě při rychlé akci hosté prošli obranou Hanáků a míč doklepl do sítě Kasana. Gólman Sigmy v první půli ještě lapil jednu penaltu.

V 51. a 59. minutě Trenčín přidal další dva góly. Vždy po přihrávce z pravé strany skóroval Behan. Své šance měli ale i svěřenci trenéra Kobylíka, ale nevyužili je. Konečnou podobu výsledku dal po závaru před bránou Sigmy v 74. minutě Baravelli.

Sigma U18 prohrála 1:5. Další přípravný zápas čeká svěřence trenéra Petra Kobylíka ve středu proti osmnáctce Pardubic. Hrát se bude od 13 hodin v Řepčíně.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Zápas se nám vůbec nepovedl. Ať už to bylo po herní, nebo fyzické stránce. Do zápasu jsme šli z plné zátěže, den před utkáním jsme v tréninku vůbec nebrali ohled na to, že druhý den hrajeme. Na klucích to šlo vidět. Bylo nás třináct, dva hráči se nám před zápasem zranili. Fyzicky na tom byl Trenčín o hodně lépe. Soupeř byl dynamičtější, lepší, v celém utkání techničtější. My jsme nestíhali jeho tempu a zápas nám nesedl. Nic nám nevyšlo, Trenčín byl jasně lepší a jednoznačně vyhrál.

SK Sigma Olomouc U18 – AS Trenčín U17 1:5 (1:2)

Branky: 13. Remeš – 10., 51. a 59. Behan, 29. Kasana, 74. Baravelli.

Sigma U18: Žíla (46. Kozub) – Glos, Holec, Skopal (46. Ondrys) – Andrýsek, Luběna, Remeš, Činčara (46. Lorenc), Příkazský (46. Galík) – Rozehnal, Sikora. Trenér: Petr Kobylík.

ŠESTNÁCTKA PADLA GÓLEM V ZÁVĚRU

Svěřenci trenéra Vasiljeva si proti Trenčínu v úvodu vytvořili dvě zajímavé příležitosti, ale nevyužili je. Po čtvrthodině hry začal mít převahu soupeř, který orazítkoval levou tyč. Skóre zápasu otevřel Trenčín ve 37. minutě poté, co Spalovi vypadl z rukavic centrovaný míč, který hbitě doklepl do sítě Hajbane.

Srovnat krok se Sigmě podařilo po změně stran. V 57. minutě se ke střele na hranici šestnáctky dostal Pospíšil, který tvrdou ranou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci zakročit. Rozhodnutí přišlo v 88. minutě, kdy hosté vpadli do rozevřené obrany Sigmy a rychlý protiútok proměnil gólově Rakovan.

Šestnáctka Sigmy prohrála se stejně starým výběrem Trenčína 1:2. V tomto týdnu čeká mladší dorost dvojitá porce zápasů. Nejprve ve středu od 11 hodin v Řepčíně hostí Pardubice, v pátek se představí na půdě rakouské Admiry.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Byl to druhý zápas přípravy. Klukům jsem říkal po utkání na Baníku, že to je první úroveň, jakou jsme nastavili, a že bych chtěl, abychom se postupně zlepšovali. Utkání proti Trenčínu bylo z naší strany lepší týmově i individuálně. Naším cílem je, abychom každého hráče v šestnáctce co nejvíce posunuli.

„Vstup do zápasu byl dobrý. Škoda, že jsme nezakončili a nešli do vedeni. Od 15. do 35. minuty byl Trenčín lepší, měl i šance, jednu z nich proměnil. Po změně stran bylo utkání vyrovnané, více vyložených šancí měl ale opět Trenčín.“

Byla to dobrá prověrka, většina kluků odehrála celý poločas, rozložili jsme zátěž. Kluci toho po dalším náročném týdnu měli dost, plánovali jsme, že budou hrát jen poločas. Makáme dál.

SK Sigma Olomouc U16 – AS Trenčín U16 1:2 (0:1)

Branky: 57. Pospíšil – 37. Hajbane, 88. Rakovan.

Sigma U16 1. pol.: Spala – Kuneta, Oulehla, Petr, Škop – Marek, Bratič, Vybíral Kristek, Filo – Kubeš. 2. pol. Vondra – Klanica, Skopal, Oulehla (70. Petr), Konečný – Doležel, Marcol, Milčický, Kristek (55. Brumar), Janošec – Pospíšil. Trenér: Tomáš Vasiljev

Další články