• A-tým - ohlas

Janotka: Jsem spokojen. Z Liberce se body vozit nebudou

  • 28. 7. 2024

​Trenér Tomáš Janotka po utkání na půdě silného Liberce chválil zlepšení ve druhém poločase, kdy Hanáci dotáhli jednobrankové manko. „Věřili jsme, že zápas není ztracený a můžeme s ním něco udělat. A to se také ukázalo,“ řekl mladý kouč.

I ve druhém kole sáhl Janotka k nečekanému tahu a v brance se objevil devatenáctiletý brankář Jan Koutný, pro nějž to byl první ligový zápas v životě.

„Tadeáše Stoppena po utkání v Českých Budějovicích trápil zhmožděný kotník. Otazník nad ním visel celý týden. Snažili jsme se dát ho do kupy, ale nepovedlo se to. Nechtěli jsme riskovat zhoršení stavu, proto jsme dali důvěru dalšímu talentovanému brankáři Honzovi Koutnému. Věřili jsme, že naváže na skvělou minulou sezonu a dobré výkony z přípravy, “ prohlásil Janotka.

Koutný si počínal po celý zápas jistě. Inkasoval jedinkrát, když nestačil na hlavičku Ghaňana Nyarka z bezprostřední blízkosti. První poločas takSigma prohrála 0:1.

„Úvod utkání byl z naší strany slibný. Byl jsme aktivní hlavně Filipem Zorvanem a Janem Klimentem. Dobře se dostávali za obranu soupeře a měli tam náznaky šancí. Po dvaceti minutách otěže zápasu převzali domácí a hodně nám zatápěli. Měli hodně závarů, centrů a dlouhých autů, ze kterých byli nebezpeční. Přežili jsme to do poločasu na 1:0, což byl důležitý moment,“ konstatoval Janotka.

Po změně stran totiž Hanáci svůj výkon výrazně vylepšili. Nakonec i vyrovnali skóre z penalty, když Filip Zorvan potrestal faul na Jana Klimenta.

„Ve druhém poločase přišla naše zvýšená aktivita v rozbourávání rozehrávky domácích, ale i větší nabídka a nebezpečnost znamenala, že jsme nakonec zaslouženě vyrovnali. Vyhrát mohly oba týmy. My jsme přežili tyčku a Liberec zase střelu Honzy Fialy po individuální akci, kterou vytáhl vynikajícím zákrokem brankář,“ řekl Janotka.

Týmu o poločase zdůrazňoval, že je především nutné být odvážnější s míčem u kopačky.

„Nebyli jsme spokojení s intenzitou z hlediska dostupování a napadání. Nechávali jsme domácím hodně prostoru. Potřebovali jsme ale především zlepšit náš výkon na míči. To byl ten rozdíl. Museli jsme být sebevědomější a víc se nabízet. Řekli jsme si, co udělat líp, aby náš výkon nebyl pasivní. Věřili jsme, že zápas není ztracený a pořád s ním můžeme něco udělat. To se taky ukázalo,“ prohlásil Janotka.

„Celkově se mi to hodnotí příjemně, protože jsme získali bod z horké půdy. Myslím, že odsud se lehce body vozit nebudou. Jsme spokojení. I v kontextu toho, že si do domácího utkání s Teplicemi přinášíme čtyři body. Body z venku se počítají a můžeme jít do dalšího zápasu s čistou hlavou,“ doplnil Janotka, který odpovídal také na otázky ohledně konkurence na hrotu útoku nebo o možném doplnění kádru.

Celou tiskovou konferenci si prohlédněte na videu:


Další články