• Mládež

Šestnáctka vyhrála na Admiře. Osmnáctce se nedařilo

  • 29. 7. 2024

Dorostenci U18 a U16 hráli v pátek přípravné zápasy proti rakouské Admiře Wacker Vídeň. Starší dorost trápí marodka, a ta se projevila na výsledku, kdy Admira porazila Sigmu vysoko 6:0. Mladší dorost dokázal naopak vyhrát, když v první půli dvakrát srovnal skóre a ve druhé části rozhodl duel brankou Jakub Marek.

OSLABENÁ U18 NEZVLÁDLA PRVNÍ POLOČAS

Osmnáctka nastoupila ve Vídni na hřišti Admira Wacker. Oslabená osmnáctka bez zraněných či nemocných hráčů nevstoupila v samotném úvodu do zápasu špatně, ale po chvíli začal být vidět rozdíl v rychlosti a síle obou týmů. Admira na tom byla lépe, osmnáctku nyní trápí marodka, na zápas odjelo jen deset hráčů do pole a gólman. Navíc se projevovala únava z tréninku. Admira tak Sigmu jasně přehrála a v půli vedla 6:0.

Ve druhém poločase došlo ze strany Sigma ke zlepšení, hrála více v bloku, Admira také s jasným vedením v zádech polevila. Olomoucký tým tak již neinkasoval, sám měl tři dobré šance, ale v koncovce už chyběla síla, a tak se již skóre duelu neměnilo.

Další zápas hraje osmnáctka v neděli 4. srpna proti Zbrojovce Brno na hřišti v Měníně od 10:30.

Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Bohužel je nás nyní kvůli marodce málo, v tréninku nepolevujeme, a tak je to v přípravných zápasech vidět. Admira byla po samotném úvodu jasně lepší, přehrála nás, ale věřím, že to je zkreslené těmi absencemi a únavou. Druhou půli jsme hráli více zezadu, brali jsme již ohled na únavu kluků. Věřím, že se nám kluci uzdraví a nyní to už budeme ladit směrem k soutěži a půjde to herně nahoru.“

ŠESTNÁCTKA ROZHODLA PROTI ADMIŘE PO ZMĚNĚ STRAN

Admira Wacker U18 - SK Sigma Olomouc U18 6:0 (6:0)

Sestava: Žíla – Glos, Holec, Beran, Příkazský – Synevych, Remeš, Činčara, Andrýsek – Sikora – Rozehnal. Trenér: Petr Kobylík.

Šestnáctka nastoupila na rakouském soustředění proti Admiře Wacker. V první půli dvakrát prohrávala, ale vždy dokázala srovnat. Nejprve se to povedlo Šimonu Kristkovi po pěkném centru Marcola, druhý gól dal Adam Škop z penalty pro faulu na Fila.

Druhý poločas Sigma zvládla ještě lépe, když v 53. minutě rozhodl zápas Jakub Marek, kterému střeleckou pozici připravil sklepnutím pod sebe útočník Kubeš.

Příští týden hraje Sigma Olomouc U16 v sobotu 3. srpna na domácím hřišti od 15:15 v Řepčíně proti Rapidu Vídeň.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Bylo to kvalitní utkání, s dobrým soupeřem, který chvíli diktoval tempo hry, pak jsme to zase byli my, kdo byl lepší. Admira byla kvalitní na míči, nám ten duel zapadl do rakouského soustředění, které je velmi kvalitní. V zápase jsme dvakrát prohrávali, ale dokázali jsme vždy srovnat a ve druhé části rozhodnout. Tři kluci (Bratiš, Janošec, Pospíšil) vypomohli i osmnáctce, jsem rád, že si můžou za starší tým zahrát. Kluky chci pochválit za přístup k tréninku, chtějí na sobě pracovat. Celkově musíme samozřejmě ještě některé věci doladit a hráči se musí nadále individuálně posouvat. Soustředění ještě jednou chválím, krásné horské prostředí, dali jsme si výklus, hřiště bylo pár metrů od hotelu, měli jsme i bazén na regeneraci, takže super podmínky.“

Admira Wacker U16 – SK Sigma Olomouc U16 2:3 (2:2)

Branky Sigmy: Kristek, Škop, Marek

Sestava: Spala (46. Vondra, 70. Vláčil) – Kuneta (65. Hrablic), Oulehla (65. Petr), Botek (65. Skopal), Škop – Marcol (60. Vybíral), Milčícký, Kristek (80. Marcol) – Marek (65. Filo), Kubeš (80. Marek), Filo (46. Brumar). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články