• A-tým

Pokorný: Fanouškům jsme ukázali, že je od čeho se odrazit

  • 9. 8. 2024

Olomoučtí fotbalisté nastoupí zítra na půdě Slavie Praha. Obránce Jakub Pokorný očekává těžký zápas: „Slavie si zakládá na důrazu, hodně centrech a vysokém počtu hráčů ve vápně. Myslím, že si užijeme,“ tuší sedmadvacetiletý stoper Sigmy.

Ze tří zápasů jsme vytěžili sedm bodů, v kabině je dobrá nálada. Můžeš to potvrdit?

Stoprocentně. Asi málokdo čekal, že z těchto tří zápasů budeme mít sedm bodů. Nálada je stoprocentně dobrá. Teď se nám bude určitě líp hrát na Slavii.“

Jak říkáš, hrajeme na Slavii. Dá se očekávat, že tam bude naše obrana ve velké permanenci. Jak se na zápas těšíš a chystáš?

Když jsme tam hráli naposledy, tak jsme toho hodně přežili a z ničeho jsme upletli bič. Určitě se tam tentokrát budeme prezentovat jiným výkonem, jiným stylem fotbalu. Doufám, že budeme úspěšní.

Od začátku soutěže tvoříš novou stoperskou dvojici s Adamem Dohnálkem. Jak se ti s ním spolupracuje. Dáváš mu nějaké rady, nebo jej musíš nějak korigovat?

To asi ne, žádné rady mu nedávám. Je to chytrý a inteligentní fotbalista, který ví, kdy má vystoupit a zakřižovat. Ale domlouváme se, když proti nám jde útočník, tak jak na to zareagovat. Ale zatím se mi s Adamem hraje dobře, na to, že jsme v přípravě společně neodehráli vůbec nic. V lize nám to zatím svědčí, na Slavii to bude obrovská prověrka.


V čem to bude obrovská prověrka? Bude Slavie hodně hrozit např. ze vzduchu?

Mají tři útočníky, kteří mají 190 cm a výš, v tomhle to bude hodně nepříjemné. Slavie je kombinační tým, který si zakládá na důrazu, vysokém počtu hráčů ve vápně a hodně centrech. Myslím, že si hodně užijeme.“

V Edenu chodí tradičně hodně diváků. Věříš, že i naši fanoušci vyrazí na utkání ve větším počtu?

Věřím v to. Dali jsme jim v předchozích zápasech nějaký důvod k tomu, že se od startu do sezóny dá odrazit. Děláme vše pro to, aby lidi na stadion, hlavně tady u nás v Olomouci, chodili. Snad si společně s námi užijí i výlet do Prahy a společně si odtamtud nějaké body odvezeme.“

Další články