• Ženy - preview

Ženy v sobotu zahájí sezónu v Kožušanech proti Českým Budějovicím

  • 15. 8. 2024

Úvodní soutěžní zápas sehrají v sobotu odpoledne olomoucké fotbalistky. Od 13 hodin budou Hanačky, pod vedením nového trenéra Petra Mrázka, hostit nováčka z Českých Budějovic.

Hráčky Sigmy v přípravném období sehrály tři duely. Na úvod v přestřelce podlehly Pardubicím, těsně podlehly dorostencům Doloplaz, vyšla jim však generálka proti dorostu Hodolan, který zdolaly 3:1. Na první utkání sezóny proti Českým Budějovicím se Hanačky těší.

Holky jsou v pohodě, atmosféra je dobrá. První zápas do sezóny je ale vždy s otazníkem. České Budějovice jsou nováčkem soutěže, v minulé sezóně ale prokázaly svoji sílu. Měly 15 vítězství a 3 porážky, také byla z jejich strany dobrá letní příprava, odehrály dobré zápasy. Očekává nás po technické stránce kvalitní družstvo. Čekáme těžký zápas, každopádně se na něj těšíme. Hrajeme doma, budeme chtít udělat divákům radost a utkání zvládnout,“ řekl trenér Petr Mrázek, který už týmu žen převzal štafetu po úspěšném Lubomírovi Nedvědovi.

Tým doznal během přípravného období několika změn. Gólmanka Bára Beránková proměnila hostování z Pardubic v přestup, stejně tak pokračuje i Lucie Kotalová. Tým dále posílily Kateřina Furiková, Nela Zomberová, Martina Kopečková, a také Australanka Akeisha Sandhu.

Nedávno nás posílila Akeisha, kromě ní přišlo k mužstvu několik dalších šikovných holek, které mají rády fotbal a chtějí tady být. Jeví se velice solidně. Mohu říct, že doplnění bylo vhodné,“ soudí Mrázek, který zároveň dodává: „Akeisha s námi poprvé trénovala v tomto týdnu. Je to fajn holka, kolektiv ji přijal dobře. Nastupovat může na kraji obrany, teď hrává krajní záložníci. Uvidíme, jak to s ní bude, potřebuje čas na adaptaci, posila to každopádně bude velká,“ věří Mrázek.

Utkání žen mezi Sigmou a Českými Budějovicemi se bude hrát v sobotu 17. srpna od 13 hodin v Kožušanech. Řídit ho bude Lucie Šabacká.

Další články