• Mládež

Osmnáctka opět vítězně! Líšeň U19 – Sigma U18 1:4

  • 18. 8. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U18 hráli po úvodní domácí výhře nad Baníkem Ostrava v Brně proti Líšni. Na jaře s ní osmnáctka prohrála, a tak chtěla porážku z minulé sezóny odčinit. Povedlo se. Sigma vedla už v první půli 2:0, domácí však přitlačili v soubojích a do půle snížili. Svěřenci Petra Kobylíka a Filipa Dohnálka zvládli ve druhé části hry souboje a fyzicky svého soupeře předčili, fotbalově pak přidali další dvě branky a po výhře 4:1 vezou z Líšně zasloužené tři body.

Osmnáctku posílili z devatenáctky Ulenfeld, Š. Lorenc, Pávek a Kolařík. Hanáci v Brně dobře začali, měli míč častěji na svých kopačkách, byli důrazní a drželi tak důležitý střed pole. Ve 12. minutě šli do vedení gólem kapitána Davida Remeše, který sebral v rozehrávce míč domácímu stoperovi a trefil se přesně. Na 2:0 pak zvýšil o sedm minut později Luka Rozehnal, který si parádně našel v pokutovém území centr z pravého křídla. Pak však Líšeň přitlačila v soubojích na pilu, Sigma v nich byla horší, přišly ztráty a Líšeň zaslouženě ze strandardky snížila na 1:2 kapitánem Rolinkem. Těsné jednobrankové vedení Hanáci do přestávky udrželi.

Po poradě v kabině Sigma ve druhé půli zabrala v soubojích, hráče Líšně v nich předčila, byla i běhavější, a přidala zaslouženě další dvě branky. O první se zasloužil po hodině hry Daniel Sikora. Ten využil přesné přihrávky střídajícího Davidal Lorence. V 65. minutě přidal hlavičkou na zadní tyč už čtvrtý gól Olomouce Jakub Pávek. V závěru Sigma jasně držela míč, hru i vedení a vyhrála v Líšni přesvědčivě 4:1. V následujícím utkání (předehrávce 4. kola) hostí osmnáctka na domácím pažitu v pátek 23. srpna od 10:30 tým Třince.


SK Líšeň U19 – SK Sigma Olomouc U18 1:4 (1:2)

Branky: 21. Rolinek - 12. Remeš, 19. Rozehnal, 62. Sikora, 65. Pávek.

Rozhodčí: Vlk – Chabiča, Košík. ŽK: bez karet. Diváků: 55.

Líšeň: Kašík – Hanák, Rak, Janeček (80. Pavlinec) – Neprelac, Odehnal (70. Špaček), Crha (59. Kříž), Rolinek (70. Dervišič), Schallenberger (59. Čábelka) – Slanina, Horčička. Trenér: Vladimír Michal.
Sigma. Ulenfeld – Beran, Holec, Š. Lorenc, Pávek (81. Oulehla) – Andrýsek (61. D. Lorenc), Příkazský, Remeš, Kolařík (61. Činčara), Sikora (81. Kuneta) – Rozehnal (76. Synevych). Trenér: Petr Kobylík.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

„Podařilo se nám do utkání výborně vstoupit, drželi jsme střed pole a šli jsme do vedení 2:0. Po dvaceti minutách ale Líšeň začala hrát velmi důrazně, my jsme ztratili nějaké míče a soupeř snížil. Poté byla hra nadále velmi soubojová, čemuž přispělo i velmi nekvalitní hřiště. Už jsme vyloženě čekali na poločas, abychom si řekli, jak dál. Ve druhé půli kluci přidali v soubojích, byli v nich i lepší, dobře jsme na tom byli i běžecky, dávali jsme si to jednoduše do křídel a do prostoru a přidali jsme další dva góly, kterými jsme zápas rozhodli. V první půli byly rezervy, ve druhé už hráli kluci, co jsme chtěli a zaslouží za to pochvalu.“

Další články