• Mládež

Moravské derby rozhodl Prohászka. Brno U18 – Sigma U18 0:1

  • 29. 8. 2024

Osmnáctka Sigmy pokračuje Moravskoslezskou ligou staršího dorostu bez ztráty kytičky. Ve 4. kole zvítězila v moravském derby na půdě brněnské Zbrojovky nejtěsnějším možným rozdílem a s plným bodovým ziskem vede tabulku!

Zápas v Měníně, kde se hrálo, rozhodla jediná trefa. V 11. minutě centroval z pravé strany Luka Rozehnal před bránu, kde míč dostal hlavou do sítě Jakub Prohászka.

Hanáci měli i další šance, celkově měli v první půli více ze hry, další branku už ale nepřidali. Krátce po změně stran dvakrát zahrozil střídající Kimel, ale ani on už brněnského gólmana nepřekonal.

Zbrojovka postupem času srovnala hru a následně, zejména v závěrečné pasáži utkání, Hanáky zatlačila do defenzivy. Olomoucká obrana v čele s Ulenfeldem ale pracovala spolehlivě a srovnat stav derby domácím nedovolila.

Osmnáctka Sigmy tak Zbrojovku na její půdě porazila 1:0. Už v sobotu se svěřenci trenéra Petra Kobylíka znovu utkají s brněnským celkem, jejich soupeřem bude tentokrát Svratka.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Byl to hodně vyrovnaný zápas, od samého začátku, byť v první půli jsme byli mírně lepší, měli jsme více šancí. Ve velkém horku bylo utkání hodně bojovné. Vstoupili jsme do něj velmi dobře, vypracovávali jsme si šance, zejména po pravé straně, kdy naše útoky dobře doplňoval Lorenc, který poslal do vápna hodně centrů. Pravá strana byla celkově aktivnější, kluci pracovali dobře. Vytěžili jsme z toho i gól. Po naší brance se hra vyrovnala. První půli jsme však byli o chlup lepší.“

O přestávce jsme vystřídali Prohászku za Kimela, který měl dvě velké šance hned zkraje druhé půle. Potom začalo být Brno lepší, hodně nás zatlačilo. Kluci si sáhli na dno svých sil, zejména v posledních dvaceti minutách, kdy nás Zbrojovka vyloženě přehrávala. My jsme se stáhli do hodně hlubokého bloku, Brno mělo několik závarů, ale do stoprocentní šance se za celý zápas nedostalo. Naše defenziva pracovala skvěle po celý zápas.“

Vybojovali jsme další velice cenné body, vítězství to bylo hodně vydřené, kluci mu však šli naproti. Náš los na začátku soutěže nebyl jednoduchý, hned v prvním kole jsme hráli s Baníkem, měli jsme tam i nevyzpytatelnou Líšeň, teď Brno ve 4. kole. Takže další tři cenné body, které musíme o víkendu potvrdit proti Svratce.“


FC Zbrojovka Brno U18 – SK Sigma Olomouc B 0:1 (0:1)

Branka: 11. Prohászka

Rozhodčí: Rosický – Vařacha, Havlíček. ŽK: D. Lorenc, Remeš. Diváků: 56.

Brno: Hrazdíra – Haminger (46. Toman), Paseka, Pošvář (46. Konečný), Uher (57. Krejčí), Jakubkovič (46. Hradil), Vizingr (69. Severin), Kubík, Smékal. Trenér: Tomáš Chuchma.

Sigma: Ulenfeld – Š. Lorenc, Beran, Holec, Příkazský – Rozehnal (57. Činčara), Kolařík, Remeš, D. Lorenc (85. Di Cuia), Michalík (49. Sikora) – Proházska (46. Kimel). Trenér: Petr Kobylík.

Další články