• Mládež

Pátá výhra v řadě! Pardubice U19 - Sigma U19 0:1

  • 2. 9. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc kategorie U19 zatím v lize nepoznali hořkost porážky, ve všech pěti utkáních zvítězili a mají 15 bodů. V sobotním duelu v Pardubicích vychytal třetí nulu z pěti duelů brankář Patrik Berka, a protože v 56. minutě proměnil penaltu Kryštof Judas po faulu na Davida Macharáčka, vyhrála Sigma na hřišti svého soupeře 1:0.

Devatenáctka nevstoupila do duelu v Pardubicích úplně dobře, hráči dělali hodně zbytečných ztrát ve středu pole a Pardubice toho využívaly k nebezpečným brejkům. Sigma vzadu vše pohlídala, ale směrem dopředu se probudila až v závěrečné desetiminutovce. Vyložená šance v první půli nebyla, Pardubice byly ovšem lepší.

Ve druhé části Sigma přidala a v zápase se začaly konečně objevovat také brankové příležitosti. V té olomoucké trefil Václav Zahradníček krásným obstřelem břevno a míč šel na čáru, branka to bohužel nebyla. Na druhé straně podržel Sigmu výborně chytající Patrik Berka. V 56. přišla výborná individuální akce levého beka Sigmy Davida Macharáčka, který prošel po levém křídle od poloviny hřiště až do pokutového území, kde byl faulován a nařízený pokutový kop proměnil s přehledem Kryštof Judas.

Pardubice se snažily o vyrovnání, poslaly na plac čerstvé síly, ale olomoucká defenzíva odolávala. V 80. minutě mohlo být rozhodnuto, Sigma měla brejk 3 na 1. Kolařík, Judas a Drábek však akci ke gólu nedotáhli, a tak museli Hancáci bojovat o vítězství až do konce. Ale tři body veze devatenáctka na Hanou a stále je v čele soutěže, bez ztráty bodu.
Další utkání celostátní ligy dorostu hraje Sigma Olomouc až v sobotu 14. září , kdy se od 13:45 představí v Jablonci.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Nevyšel nám úvod. Bylo tam snad osm ztrát v úvodní čtvrthodině, střed pole jsme neměli, nahoru to bylo nepřesné, Pardubice chodily do otevřené obrany. Naštěstí jsme je nepouštěli do šancí. Až tak od 35. minuty jsme začali hrát naši hru, ale v první půli byly Pardubice určitě lepším týmem. V kabině jsme si řekli, že takto hrát nechceme, chyběl nám i důraz. Gól visel několikrát ve vzduchu, a určitě bychom inkasovali, kdybychom to nezměnili. Ve druhé půli jsme se zlepšili, podržel nás opět Berka v brance, my jsme jednu velkou šanci nedali, ale po akci Macharáčka a penaltě Judase jsme šli do vedení. Domácí chtěli srovnat, ale my jsme to ubránili, bylo to vydřené vítězství, ale máme 3 body a celkově 15 , což je při vyrovnanosti soutěže, kde může každý porazit každého, výborné.“


FK Pardubice U19 – SK Sigma Olomouc U19 0:1 (0:0)

Branka: 56. Judas z pen.

Rozhodčí: Novák – Klečka, Turek. ŽK: Andrle, Drábek. Diváků: 60.

Pardubice: Doleček – Vencl, Máca (86. Bacík), Reil, Kábele – Valenta (74. Svatoň), Pěnkava (74. Dvořák), Kvaček (74. Kosina), Topolský (Firbacher) – Vančura, Venzhöfer. Trenér: Pavel Němeček.

Sigma: Berka – Oříšek, Kubát, Siegl, Macharáček – Andrle, Drábek, Zahradníček (80. Kolařík) – Capka (80. Pávek), Judas (90. Škoda), Györe (63. Proházska). Trenér: Michal Kovář.

Další články