• Mládež

Mladší žáci v minulém týdnu zvítězili ve Vyškově i Brně nad Svratkou

  • 3. 9. 2024

Oba týmy mladších žáků Sigmy zatím procházejí soutěží bez ztráty kytičky. Po úvodních výhrách nad Bedřichovem se v minulém týdnu obě kategorie vydaly dvakrát na hřiště soupeřů. Plné bodové zisky si přivezly z Vyškova i Brna.

U13

Starší kategorie U13 zvítězila ve Vyškově 11:0. Dvakrát pálili přesně David Konrád a Vojtěch Šarman. Navzdory vysokému vítězství viděl trenér Jakub Zatloukal ve hře svého týmu nedostatky.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Z naší strany velice vlažný vstup do utkání. Naše hra byla bez pohybu, bez nabídky a hlavně vše jsme řešili pomalu a nepřesně. Vytrácely se nám veškeré herní principy a součinnosti. Je však potřeba říct, že jsme se maximálně přizpůsobili hře soupeře. V dalších zápasech se musíme určitě zlepšit.“

MFK Vyškov U13 – SK Sigma Olomouc U13 0:11 (0:5)

Branky: 22. a 56. Konrád, 52. a 64. Šarman, 5. Novosad, 14. Hradil, 29. Foretník, 40. Kocián, 41. Špalek, 65. Nepožitek, 80. Vacula.

Rozhodčí: Tesařík. ŽK: bez karet. Diváků: 20.

Sigma: Mrlina, Zbořil, Fotetník, Novosad, Luňák, Vacula, Kaczmarczyk, Hradil, Konrád, Nepožitek, Plánička, Kocián, Crhák, Šarman, Špalek. Trenér: Jakub Zatloukal.


Vysokého vítězství se kategorie U13 dočkala i na půdě Svratky Brno. Nedělní zápas se hrál na umělce na Lužánkách a tým trenéra Zatloukala tentokrát zvítězil 11:2. Hattrick si připsal Matěj Baláš.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Trošku odlišný zápas než ty předchozí, a to v tom, že Svratka se snažila hrát a byla nepříjemná. My se tentokrát prezentujete velice aktivním výkonem. Zdobí nás kvalita 1 na 1 v křídelních prostorech. Ještě však musíme zapracovat na finální fázi a zakončení. Spousta šanci zůstala nevyužita. Dále nás těší, že jsme si vyzkoušeli dvě rozestavení a také se nám tam objevilo více věci z tréninku, za což musíme kluky pochválit.“

FC Svratka Brno U13 – SK Sigma Olomouc U13 2:11 (0:5)

Branky: 56. Opravil, 66. Wiacek – 8., 49. a 55. Baláš, 53. a 75. Kaczmarczyk, 67. a 73. Alka, 17. Šarman, 18. Crhák, 27. Špalek, 34. Vacula.

Rozhodčí: Poddaný. ŽK: bez karet. Diváků: 100.

Sigma: Zbořil, Mrlina – Kaczmarczyk, Luňák, Vacula, Kocián, Konrád, Polcr, Hradil, Šarman, Špalek, Baláš, Alka, Crhák, Foretník. Trenér: Jakub Zatloukal.


U12

Na půdě Vyškova si mladší kategorie U12 připsala vítězství o dvanáct branek. Daniel Jurkovič a Štěpán Kuba nasázeli čtyři branky, Martin Makarenko o gól méně.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Vysoká výhra nad Vyškovem je zcela zasloužená a soupeře jsme po všech stránkách přehráli. S hráči jsme si před zápasem nastavily taktické principy, které bychom chtěli vnímat a plnit na daném postu, a zejména v prvním poločase se nám to ve většině případech dařilo. Chtěli bychom rozhodně zlepšit práci s prostorem a jeho využití. Naopak jsme dokázali úspěšně přenést do hry lepší zapojení brankáře, což jsme i trénovali. Co se týká druhé půle, tak jsme si opět vytvořili spoustu šancí a skóre mohlo být daleko vyšší, ale nezakončovali jsme je úspěšně.“

MFK Vyškov U12 – SK Sigma Olomouc U12 0:12 (0:8)

Branky: 12., 18., 48. a 80. Kuba, 33., 40., 54. a 78. Jurkovič, 6., 21. a 27. Makarenko, 37. Vávra.

Rozhodčí: Tesařík. ŽK: bez karet. Diváků: 35.

Sigma: Vaca, Prchla - Symerský, Penc, Doležal, Kresta, Horsinka, Šarman, Vávra, Kuba, Šůstek, Vaněk, Zeman, Červený, Makarenko, Jurkovič. Trenér: Martin Banovec.


Kategorie U12 hrála v neděli na umělce v Lužánkách proti Svratce Brno a zopakovala výsledek starší U13. Také svěřenci trenéra Banovce zvítězili 11:2.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Další výsledkově zvládnuté utkání jsme odehráli proti Svratce Brno . Soupeř nás mile překvapil svou aktivitou a napadením po celém hřišti. V rozehrávce od brány byl soupeř klidný a my jsme si tak mohli vyzkoušet náš presink, ve kterém jsme našli z naší strany pár nedostatku. My jsme se ze začátku utkání lehce hledali, ale nakonec jsme do hry dokázali dostat naše prvky hry, které se snažíme v tréninku zdokonalit. V zápase jsme ukázali naše rychlé a kvalitní přechody po zisku míče. Soupeř nám ale i tak ukázal věci a situace na kterých musíme neustále pracovat a zlepšovat se v nich.“

FC Svratka Brno U12 – SK Sigma Olomouc U12 2:11 (1:5)

Branky: 3. Strandel, 52. Měřínský – 43., 48. a 55. Jurkovič, 10. a 34. Zeman, 5. Vávra, 20. Kuba, 32. Doležal, 44. Kresta, 49. Horsinka, 75. Vaca.

Rozhodčí: Poddaný. ŽK: bez karet. Diváků: 80.

Sigma: Vaca, Prchla - Symerský, Penc, Doležal, Kresta, Horsinka, Šarman, Vávra, Kuba, Šůstek, Vaněk, Zeman, Červený, Makarenko, Jurkovič. Trenér: Martin Banovec.

Další články