• Ženy

Starší a mladší žákyně zvítězily nad Líšní

  • 5. 9. 2024

O víkendu rozehrály své soutěže také naše mladší a starší žákyně. V neděli hostily v Řepčíně družstva Líšně a obě kategorie Sigmaček dokázaly zvítězit.

WU15

V utkání starších žákyň vstřelila tři branky Thea Trnková, dvakrát se prosadila Leona Doleželová. Hanačky nad Líšní zvítězily 10:0.

Hodnocení trenérů Pavla Backa a Marka Poláška:

První utkání starších žákyň v nové sezóně jsme zvládli na jedničku! V úvodním poločase jsme soupeře přehrávali a vstřelili 4 góly. Ačkoliv jsme nevyužili dalších 4-5 velkých šancí, dokázali jsme se prosadit a udali tempo zápasu. Ve druhém poločase jsme potvrdili naši jasnou fyzickou i technickou převahu a přidali dalších 6 gólů, čímž jsme zápas zakončili jednoznačným výsledkem 10:0.“

Herní systém 4-4-1-1 ukázal, že fyzicky je tým velmi dobře připraven. Na čem ale musíme zapracovat, je první dotek, pohyb bez míče a střelba – i přes vysoké skóre máme v této oblasti rezervy. Holky nejenže bavily hrou sebe, ale jejich radost z gólů a jedinečné oslavy rozveselily i přítomné rodiče a fanoušky. Skvělý start do soutěže, jedeme dál!

SK Sigma Olomouc WU15 – SK Líšeň WU15 10:0 (4:0)

Branky: 3., 21. a 46. Trnková, 6. a 59. Doleželová, 28. Horáková, 50. Gavendová, 53. Vychodilová, 56. Šalamounová, 73. Gazdíková.

Rozhodčí: Zdražil – Aleksijević, Antoníček. ŽK: bez karet. Diváků: 35.

Sigma: Faltusová – Kokošková, Gavendová, Doleželová, Pekná, Šalamounová, Ševčíková, Trnková, Vaculíková, Jurníčková, Vychodilová, Frantíková, Kauerová, Horáková, Gazdíková, Foldynová, Pacalová. Trenéři: Pavel Back a Marek Polášek.


WU13

Vysokou výhru 11:2 nad Líšní vybojovaly i mladší žákyně. Hvězdou zápasu byla Sabina Černoušková, která si do střelecké listiny zapsala šest branek.

SK Sigma Olomouc WU13 – SK Líšeň WU13 11:2 (4:1)

Branky: 16., 34., 37., 39., 59. a 67. Černoušková, 28. a 46. Kalvodová, 64. a 70. B. Zemanová, 30. Šlotířová – 33. a 62. Šeráková.

Rozhodčí: Antoníček. ŽK: bez karet. Diváků: 30.

Sigma: E. Zemanová – B. Zemanová, Mutinová, Huňatová, Minářová, Juroková, Šlotířová, Kalvodová, Šlichtová, Černoušková, Pěnčíková, Drmolová, Kubásková. Trenér: David Vyroubal.

Hodnocení trenéra Davida Vyroubala:

Přestože tým prošel výraznou generační obměnou a většina hráček doposud neměla zkušenosti s formátem hry 7+1, dívky po celý zápas předváděly pohledný týmový kombinační fotbal, okořeněný 11 góly. Vzhledem k průběhu utkání si většina hráček zahrála i na pozicích, na kterých standardně doposud v zápasech nehrála. Škoda dvou zbytečně obdržených gólů, ale na toto se zaměříme v následujících trénincích.“

Další články