• Mládež

Šestnáctka brala bod. Sigma U16 – Frýdek-Místek U17 1:1

  • 8. 9. 2024

Fotbalisté SK Sigma Olomouc U16 hostili doma silný Frýdek-Místek a byl to velmi napínavý a bojovný duel. Hosté po prvním poločase vedli, Sigma srovnala deset minut před koncem, když se trefil z penalty Adam Škop. V závěru ještě trefili domácí břevno, a tak skončil duel remízou 1:1.

Duel začali lépe hosté, byli aktivnější a šli ve 23. minutě po laxním odehrání míče obranou Sigmy do vedení 1:0. Srovnání mohlo přijít po jedné ze situací v pokutovém území hostí, ale ruku hlavní sudí Matulík jako penaltovou neposoudil. Poločas tak Hanákům nevyšel a prohrávali 0:1.

Ve druhé půli se Sigma ve větrném počasí snažila srovnat vedení, ale dlouho se nemohla dostat do vyložené šance. Ale hlavně díky aktivnímu Filovi na pravém křídle nakonec možnosti přišly. Nejprve sudí neodpískal hokejový bodyček právě na Fila při jeho průniku do pokutového území, pak hosté dvakrát odkopávali míč z brankové čáry, na druhé straně zachránil situaci po gólmanově minele kapitán Botek.

V 80. minutě Frýdek-Místek fauloval Jana Fila a penaltu proměnil Adam Škop. Sigma si pak chtěla vzít vedení, Škop nacentroval, střídající Milčický bohužel trefil hlavou jen břevno soupeřovy branky. Duel tak skončil remízou 1:1. V tabulce je Sigma U16 na druhém místě.

V dalším utkání hraje šestnáctka 14. září od 12:45 ve Znojmě.




SK Sigma Olomouc U16 – FK Frýdek-Místek U17 1:1 (0:1)

Branky: 80. Škop z pen. – 23. K. Šištík.

Rozhodčí: Matulík – Votava, Vachutka. ŽK: Šištík, Šrubař (oba F-M). Diváků: 69.

Sigma: Křivánek – Oulehla (63. Janošec), Chviliček, Botek, Škop – Vybíral (72. Marcol), Bratič (63. Milčický) – Kristek, Kubeš, Filo – Pařenica. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Frýdek-Místek: Šrubař – Motošický, V. Šištík, Ručka, Krejčí (72. Krpec) – Michna, Maralík, Mikulenka (18. K. Šištík), Jalůvka – Mucha, Kubiš (63. Markusík). Trenér: Lukáš Papřok.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Soupeř byl dnes kvalitní, bojovný, byl to velmi náročný zápas. První poločas jsem některé kluky nepoznával, nehráli vůbec to, na co mají. Byly to slabé výkony. Nedali jsme míč na zem, nedokázali jsme soupeře obehrát, otočit, byli jsme zbrklí, a dostali jsme zbytečný gól. Balon jsme měli na hlavě, na noze, pak došlo k promáchnutí, střela a gól. Inkasujeme v podstatě z nešance, určitě mu šlo zabránit. Nedali jsme branku, chyběla nám kvalita. Ve druhé půli, co se týče nasazení a bojovnosti, to tam bylo, kluci chtěli, ale to nestačí, to je v Sigmě Olomouc automatické. K tomu musí přijít herní nadstavba. V první půli tam byla ještě neodpískaná penalta, pak ji nakonec ve druhé pan sudí odpískal, ale více jsme měli jít za gólem, protože šance tam v závěru byly i na výhru, trefili jsme břevno. Kluky takové zápasy posouvají, když se hraje až do 90. minuty.“

Další články