• A-tým

Janotka: Situace není jednoduchá. Pro úspěch v Plzni uděláme maximum

  • 16. 9. 2024

Olomoučtí fotbalisté se připravují na úterní dohrávku 6. kola v Plzni. V posledních týdnech byly dva jejich zápasy odloženy. Nejprve právě duel s Viktorií, následně i sobotní utkání v Pardubicích. „Situace není příjemná pro nikoho, ale bereme to tak, jak to je,“ řekl Janotka. Do programu jeho týmu v posledních dnech promluvila i těžká povodňová situace v Česku.

Českou republiku sužují v těchto dnech velké povodně. Jak vnímáte dění v zemi?

Situace není jednoduchá pro všechny lidi, které to zasáhlo. My jsme trochu museli uzpůsobit náš program v rámci organizace. Nehráli jsme zápas v Pardubicích, dali jsme klukům jeden den volno, od soboty už se připravujeme na utkání v Plzni.

I náš tým to zasáhlo, rodiny od hráčů, nebo asistenta Iva Gregovského, který bydlí v Troubkách. Situace ho dostala do maximální pozornosti. Vnímáme, že situace není příznivá, musíme podpořit všechny lidi a pokusit se jim být oporou a pomoci, co se jen dá.

Za poslední období máme dva odložené zápasy, byla reprezentační přestávka… Jak tyto skutečnosti ovlivňují program týmu?

Je to nepříjemné, za čtyři týdny jsme měli jen jedno mistrovské utkání. Od zápasu s Mladou Boleslaví jsme hráli poté už jen s Baníkem Ostrava. Náš program byl hodně o tréninkovém procesu. Bereme to tak, jak to je. Věřím, že na Plzeň jsme dobře připraveni. O to více můžeme jet natěšeni na další mistrovské utkání.

S týmem je od minulého týdne Jan Král. Jak na tréninku vypadá? Bude hrát už v úterý v Plzni?

Honza Král je tady krátce, vypadá na tréninku velice dobře. Chceme mu dát čas a prostor na to, aby měl čas na adaptaci, dobře se tady aklimatizoval a sžil s kluky v kabině i na hřišti. Musí nasát naše herní principy. Dáváme mu čas. Jakmile uznáme za vhodné, že bude připraven, tak ho využijeme v mistrovském utkání.

V úterý nás čeká konfrontace proti jednomu z nejlepších českých týmů, souhlasíte?

Plzeň má velmi kvalitní tým, pro nás to bude obrovská prověrka. Věřím, že tam uspějeme, pojedeme tam odhodlaní udělat maximum pro to, abychom si odtamtud odvezli body. Vnímáme, že má nadstandardní hráče, tým patří mezi top 3 v Česku. Uděláme maximum pro to, abychom nepropadli a odešli z hřiště se vztyčenou hlavou.

Další články