• A-tým - preview

Áčko Sigmy čeká úterní dohrávka v Plzni

  • 16. 9. 2024

Netradičně v úterý mají na programu olomoučtí fotbalisté zápas. Od 17 hodin je čeká dohrávka 6. kola Chance Ligy proti Viktorii. Hrát se bude v plzeňské Doosan Areně.

Hanáci o víkendu, stejně jako ostatní kluby napříč republikou, nehráli. Kompletní program 8. kola Chance Ligy byl kvůli nepříznivým meteorologickým podmínkám v České republice odložen.

Situace není jednoduchá pro všechny lidi, které to zasáhlo. My jsme trochu museli uzpůsobit náš program. Nehráli jsme zápas v Pardubicích, dali jsme klukům jeden den volno, od soboty už se připravujeme na utkání v Plzni,“ řekl trenér Tomáš Janotka. „Zasáhlo to i náš tým. Vnímáme, že situace není příznivá, musíme podpořit všechny lidi, pokusit se jim být oporou a pomoci, co se jen dá,“ dodává.

Svůj tým od soboty připravuje na dohrávku v Plzni. Kvůli odkladům a reprezentační přestávce půjde o třetí zápas za necelý měsíc a první výjezd od 11. srpna, kdy Sigma hrála na Slavii. „Je to nepříjemné, ale bereme to tak, jak to je. Věřím, že na Plzeň jsme dobře připraveni,“ říká Janotka.

Západočeši v dosavadních šesti utkáních, které v probíhajícím ročníku Chance Ligy odehráli, ještě nenašli přemožitele. Čtyři výhry a dvě remízy jim v neúplné tabulce soutěže zaručují průběžné třetí místo za pražskými S.


Plzeň má velmi kvalitní tým, pro nás to bude obrovská prověrka. Má nadstandardní hráče, patří mezi top 3 v Česku. Uděláme maximum pro to, abychom nepropadli a odešli z hřiště se vztyčenou hlavou,“ říká Janotka.

V Doosan Areně se Viktoria v probíhajícím ročníku představila prozatím dvakrát a zdolala zde Hradec Králové (1:0) i Karvinou (5:0). V posledním utkání před reprezentační přestávkou remizovala 1:1 v Liberci.

Nejvýraznější změnou, k níž v týmu Západočechů během léta došlo, je odchod Tomáše Chorého. Kanonýr a odchovanec Sigmy zamířil do Slavie. Nejlepším střelcem týmu trenéra Koubka je aktuálně ve formě hrající Pavel Šulc, autor tří ligových branek v probíhajícím ročníku. Plzeň má druhou nejlepší defenzivu soutěže. Tým v šesti zápasech inkasoval jen dvě branky.

Viktoria o odklad zápasu se Sigmou požádala kvůli náročnému srpnovému programu, který měla nahuštěný o čtyři zápasy předkol Evropské ligy. Přes ukrajinský Kryvbas a skotské Hearts se probojovala do základní skupiny soutěže.

Utkání v Plzni bude prestižní pro několik hráčů na obou stranách barikády. Nejlepší střelec Sigmy i celé Chance Ligy sedmigólový Jan Kliment do Olomouce zamířil právě z Plzně. Za Viktorii hrají dva odchovanci Sigmy – Václav Jemelka a Lukáš Kalvach.


Zápas mezi Viktorií a Sigmou se bude v Doosan Areně hrát v úterý 17. září od 17:00. Řídit ho bude Dominik Starý. Jeho asistenty budou Lukáš Slavíček a Martin Leška. K videu zasednou Ondřej Berka a Lucie Ratajová.

Další články