• A-tým

Kliment před Plzní: Bude to speciální zápas, ale snažím se nebýt přemotivovaný

  • 16. 9. 2024

Nejlepší střelec Chance Ligy se vrací na místo činu. Právě z Plzně Jan Kliment v létě do Olomouce přišel. „Zápas bude v tomto ohledu speciální, je to pro mě motivace navíc,“ řekl před úterním utkáním Kliment.


Máte za sebou nějakou pauzu, kdy jste nehráli. Několik zápasů bylo odložených. Jaká je v týmu nálada?

Připravujeme se úplně stejně, jako kdyby zápasy byly. Je nepříjemné, když se nám zápasy teď odkládaly. Nemusíme být v úplné zápasové zátěži, ale nemyslím si, že by to bylo na náladě v týmu nějak znát. Připravujeme se na to, jako na každý jiný zápas.

Ty jsi ve velké střelecké pohodě. Jak se ti tady v Olomouci hraje a líbí?

Nějakou fazónu mám, hraje se mi určitě dobře. Musím poděkovat klukům, kteří všichni makají. My jsme si začátek sezóny přesně takto vysnili. Myslím, že to odpovídá náladě v týmu. Vše je v pohodě. Ve městě se cítím dobře. Zabydleli jsme se tu s rodinou. Současné povodně jsou samozřejmě nepříjemné pro nás všechny. V Olomouckém kraji je pociťujeme všichni, vnímáme je a sledujeme je. Není to příjemné. Snažíme se i tak maximálně soustředit na fotbal.

Z Plzně jsi do Olomouce přišel. Je pro tento zápas v tomto ohledu speciální?

Určitě je v tom motivace navíc, snažím se si to ale nepouštět do hlavy. Snažím se k tomu přistupovat normálně, jako ke každému jinému zápasu, uklidňovat se, abych nebyl extra přemotivovaný. Chci se soustředit jen na svoji hru.

Další články