• A-tým - ohlas

VIDEO: V Plzni se dalo něco uhrát, řekl Pokorný. Litoval laciných gólů

  • 17. 9. 2024

Jakub Pokorný v 89. minutě vykřesal naději Hanáků na bodový zisk z Plzně. V sedmiminutovém nastavení ovšem svěřenci trenéra Janotky podruhé do sítě Viktoriánů míč nedostali a do Olomouce se vrací s prázdnou. „Myslím, že se v Plzni dalo dnes něco uhrát,“ řekl po utkání zklamaný střelec Pokorný.

Bylo těžké dnes ubránit Pavla Šulce?

Dal dvě branky, takže klíčový asi byl. Přežili jsme velké šance Plzně, dostali jsme góly, dalo by se říct, že z ničeho, bylo to laciné. Ale Šulc byl ve správnou chvíli na správném místě, dal dva góly, je v laufu, což potvrdil v reprezentaci. Bylo to těžko ho ubránit.

Řekl jsi, že jste velké šance Plzně přežili. Co bylo špatně při bránění těchto šancí?

Na Plzeň jsme se připravovali, věděli jsme, že každého soupeře zatlačí, drží míč. V první půli mě až překvapilo, jak jsme dokázali být na míči. Akorát jsme moc situací nedohrávali, zatímco Plzeň hodně hrozila z brejků. Má rychlé hráče – Vydru, Adua, Šulce… To jim dnes vyhovovalo, chodili do otevřené obrany. V první půli to využili, i když z nákopu. Obě šance byly obdobné. Projevila se chytrost hráčů… Proto je Plzeň tam, kde je.

Byl gól, který jste dostali krátce před přestávkou, rozhodující pro vývoj utkání?

Není příjemné, když dostanete gól pár minut před koncem prvního poločasu. Ale pořád se s tím dá něco udělat. My jsme ale brzy dostali gól na 2:0. Plzeň to uklidnilo, nikam se nehnala a hrála to, co potřebovala. Náš gól přišel příliš pozdě.

Přišel tvůj gól příliš pozdě na to, aby se dalo s výsledkem něco udělat?

To je otázka, zda přišel pozdě… Teď se to jeví tak, že pozdě přišel. Nikdo ale neví, jak by se zápas vyvíjel, když bychom dali gól o pět minut dříve. Třeba by to vypadalo stejně. My už jsme po gólu na 1:2 toho moc neměli, možná dva nebezpečné centry. Myslím, že se v Plzni dalo uhrát trochu více.

Další články