• A-tým - preview

Sigma hostí Duklu. Výtěžek ze vstupného věnuje zasaženým povodněmi

  • 20. 9. 2024

Fotbalisté Sigmy Olomouc v neděli hostí na Andrově stadionu nováčka Chance Ligy. Zápas proti Dukle bude prvním domácím duelem Hanáků po třech týdnech. Utkání se ponese v duchu pomoci lidem, které v nedávné době postihly velké povodně.

Dukla Praha se po několikaleté odmlce letos vrátila do Chance Ligy. Tým, vedený zkušeným trenérem Petrem Radou by si přál soutěž udržet. V dosavadních sedmi odehraných kolech nasbírali Pražané sedm bodů, když doma porazili Bohemians (1:0) a České Budějovice (3:0). Bodovat se jim podařilo i v Karviné po bezbrankové remíze. Ve třech venkovních utkáních Radovi svěřenci ještě neskórovali.

Na druhou stranu je třeba zmínit, že v posledních dvou utkáních před reprezentační přestávkou tým Petra Rady neinkasoval. Čistý štít udržel při výhře 3:0 nad Dynamem a remíze v Karviné. Třikrát ze sedmi zápasů vychytal nulu gólman Matúš Hruška.

Je to tým, který nedostává moc gólů a má skvěle organizovanou hru. Dukla dostala méně branek, než my. Má svoji hru založenou na velice dobré defenzivě a na zkušených hráčích, ať už je to nová posila Řezníček, Mešanovič nebo Hora. Tým má zkušeného trenéra, ví, co chce hrát. Soupeři, kteří proti Dukle hráli, tak se proti ní nemohli prosadit. Je to houževnatý a bojovný soupeř, který má ve svém týmu rychlostní typy hráčů směrem do ofenzivy,“ hodnotí nedělního soupeře trenér Janotka.


Ve druhé polovině srpna mužstvo posílil velezkušený kanonýr Jakub Řezníček, který jaro sezóny 2017/18 strávil v Olomouci. Za Sigmu tehdy vstřelil šest branek, mj. si připsal hattrick při výhře Hanáků 3:2 na Julisce právě proti Dukle. Na první trefu za Pražany ale šestatřicetiletý střelec, jemuž chybí pouze čtyři branky na to, aby vstoupil do klubu ligových kanonýrů, prozatím čeká. Kromě Řezníčka si za Sigmu během své kariéry zahrál i záložník Pavel Moulis.

V rámci samostatné české ligy se oba nedělní soupeři potkali ve 14 utkáních s bilancí 7 výher Sigmy, 3 výhry Dukly a 4 remíz. Nejvíce branek padlo v utkání na Julisce při zmíněném vítězství Sigmy 3:2. Poslední čtyři zápasy s Duklou skončily vítězstvím Sigmy

Utkání mezi Sigmou a Duklou se bude hrát v neděli 22. září od 15:30. Řídit ho bude Filip Kotala. Asistovat mu budou Jan Hurych a Radek Kotík, k videu zasednou Miroslav Zelinka a Jana Adámková.

Sigma pomůže zasaženým povodněmi

Několik oblastí České republiky se v těchto dnech vzpamatovává z následků povodních. Na pomoc postiženým povodní Sigma věnuje mj. celý výtěžek ze vstupného z nedělního zápasu proti Dukle Praha.

V kabině se to některých kluků přímo dotklo, ať už je to Slámič, nebo Ivo Gregovský. Všichni jsme byli v pohotovosti, co se stane. I tady na Andrově stadionu jsme vynášeli věci do patra, protože nehrozila jen klasická povodeň, ale i spodní voda. Byli jsme všichni na špičkách, naštěstí se nás to ale nedotklo, jako někde jinde. Pokud má někdo možnost přispět, budeme určitě rádi. My se o to určitě pokusíme, přispějeme a podpoříme dobrou věc pro lidi, kteří to potřebují,“ řekl trenér Tomáš Janotka.

Na utkání bude možné zakoupit i speciální symbolické vstupenky* na severní tribunu. Tímto způsobem bude možné přispět nad rámec běžného vstupného, případně může peníze věnovat ten, kdo se na zápas sám nedostane.

*Symbolická vstupenka není reálnou vstupenku na mistrovské utkání, severní tribuna nebude během utkání s Duklou Praha otevřena.

Další články