• B-tým - preview

B-tým se v neděli představí ve Varnsdorfu

  • 21. 9. 2024

Po delší pauze, způsobené reprezentační přestávkou a odkladem posledního kola o minulém víkendu, půjdou v neděli do akce opět i fotbalisté B-týmu Sigmy. V 9. kole Chance Národní Ligy vycestují až do Varnsdorfu.

Poslední duel odehráli svěřenci trenéra Brožka ještě na konci srpna ve Vlašimi, kde prohráli 0:3,

Vyhodnotili jsme si zápas ve Vlašimi, stejně tak naše dosavadní působení ve druhé lize. Udělali jsme nějaké závěry a hodně potrénovali v uplynulých třech týdnech,“ vrátil se trenér olomouckého B-týmu k uplynulým dnům a vyhlíží následující náročný program.

Jsem rád, že se soutěž znovu rozjede. Z týmu cítím velké odhodlání, chceme konečně bodovat venku. Máme relativně náročný program, je tam vložené kolo proti Opavě, máme tam i Zbrojovku, Vyškov, předtím vším jedeme ale do Varnsdorfu. Nebudou to jednoduché zápasy, ale těšíme se na ně,“ dodal.

První soupeřem jeho mužstva bude v neděli tým Varnsdorfu. Severočeši, které vede trenér Ivan Kopecký, první část soutěže nezakončili nejlépe. Aktuálně totiž čekají na výhru v pěti utkáních v řadě. Připsali si ale jeden velmi cenný skalp. Na začátku srpna zvítězili 6:1 v Brně nad domácí Zbrojovkou. Od té doby ale v utkáních ChNL ale třikrát prohráli a jen jednou bodovali při remíze 1:1 se Spartou B.

Ačkoliv je tam jedna anomálie, v podobě venkovního utkání na Zbrojovce, tak Varnsdorf hraje zápasy podstatně lepší na domácí půdě než venku. V posledním kole sice dobrou bilanci domácích zápas nepotvrdili proti Chrudimi, ale to je soupeř, který je v top formě. O to náročnější nás utkání ve Varnsdorfu v neděli čeká, soupeř doma nebude chtít ztratit body,“ očekává před nedělním utkáním Brožek.

V rámci druhé ligy se B-tým Sigmy s Varnsdorfem utkal doposud šestkrát s vyrovnanou bilancí 2 výher, 2 remíz a 2 proher. Vítězstvím Hanáků skončil i poslední vzájemný duel na Andrově stadionu. Pod výhru 2:1 se podepsali Yunusa Muritala a Ola Dele.

Máme v týmu jednoho lehce zraněného hráče, který s námi do Varnsdorfu neodcestuje, jinak jsme ale, co se týče B-týmu, kompletní,“ okomentoval stav týmu Brožek.

Utkání mezi Varnsdorfem a Sigmou B se bude hrát v neděli 22. září od 16:30 na stadionu Kotlina. Řídit ho bude Jan Beneš, asistovat mu budou Petr Kotalík a Adam Beneš.

Další články