• Mládež

Vítězná jízda pokračuje! Sigma U19 – Liberec U19 1:0

  • 22. 9. 2024

Devatenáctka hrála první utkání po třech týdnech. Svěřenci trenéra Michala Kováře za tu dobu ale neopustili vítěznou vlnu a v sobotním utkání 7. kola celostátní ligy staršího dorostu si připsali už sedmou výhru! O jedinou branku zápasu proti Liberci se v 11. minutě postaral Štěpán Lorenc.

Hned v úvodu zápasu se dravostí dostal do šestnáctky Capka, než však stihl zakončit, lapil míč gólman Zachariáš. O chvíli později už Hanáci udeřili. Centr od rohového praporku obránce Liberce nadzdvihl, ovšem Kolařík míč vrátil před bránu a hlavou ho do sítě dostal Štěpán Lorenc – 1:0 pro Sigmu.

Následně mířil nepřesně Macharáček, do konce první půle vypálil nebezpečně ještě Drábek, ale skákavou střelu liberecký gólman vyrazil.

Slovan se v první půli dostal do dvou šancí, ale oba pokusy šly mimo bránu a Berka proti nim zasahovat nemusel.

Po změně stran bylo šancí na obou stranách méně. V jedné z nich hráč Liberce bránu přestřelil. Zvýšit vedení Sigmy mohl po rohovém kopu Drábek, který se dostal k odraženému míči, ale jeho tvrdou ránu na brankové čáře zastavil gólman Slovanu.

Sigma tak porazila Liberec nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a v tabulce celostátní ligy staršího dorostu je nadále ve vedení.

Už ve středu 25. září dohrávají svěřenci trenéra Kováře odložený zápas 6. kola v Jablonci, další sobotu pak hrají v Opavě.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Výhra se nerodila lehce. Liberec byl velice těžký soupeř. Měli jsme dobrý vstup do utkání, už v 11. minutě jsme dali gól z rohového kopu. Potěšilo nás to. Jinak ale první poločas nebyl z naší strany dobrý. Spokojen jsem nebyl hlavně s přechodovou fází. Dokázali jsme míč dostat nahoru, ale okamžitě byl vrácen zpět. Vymýšleli jsme věci, které byly zbytečně složité. Tím, že jsme míče ztráceli, tak Liberec chodil do otevřené obrany a měl nebezpečné protiútoky. První poločas jsme tahali za kratší konec, vůbec to nebylo dobré.

V kabině jsme si k tomu něco řekli. Chtěli jsme více podržet míč, tolik ho neztrácet. Oboje se nám povedlo. Ve druhé půli jsme hru zlepšili. Měli jsme i nějaké šance, bylo to vyústění toho zlepšení. Dá se říct, že Liberec jsme do šance už nepustili a konec jsme zvládli odehrát, byť Slovan měl velkou snahu, aby srovnal. My jsme byli pozorní v defenzivě a uhájili zápas s nulou. Druhý poločas byl určitě lepší.

SK Sigma Olomouc U19 – FC Slovan Liberec U19 1:0 (1:0)

Branka: 11. Drábek.

Rozhodčí: Lakomý – Slabý, Slota. ŽK: Macharáček – Dobeš. Diváků: 150.

Sigma U19: Berka – Macharáček, Lorenc, Siegl, Oříšek – Kolařík, Drábek – Judas (75. Prohászka), Zahradníček (90.+2 Křiklava), Capka (75. Riedl) – Škoda (85. Pávek). Trenér: Michal Kovář.

Liberec U19: Zachariáš – Zelenka, Juszcek, Zítko, Podrazil (70. Salich), Pozler, Dušák, Zelingr (80. Novotný), Yakobu, Dobeš, Filípek (80. Janů). Trenér: Pavel Čapek.

Další články